Reteta zilei: Friptura de vita si creveti la gratar cu suc de limeta

Printeaza

Friptura de vita si creveti la gratar cu suc de limeta din: friptura, creveti, suc de limeta, limeta, praf de usturoi, piper, praf de chili, boia de ardei, usturoi si unt.

Carnea de vită este una dintre cele mai populare și apreciate tipuri de carne consumate în întreaga lume. Este bogată în nutrienți esențiali, inclusiv proteine, fier, zinc și vitamina B12.

Carnea de vită este, de asemenea, o sursă bună de creatină, un compus care ajută la producerea de energie în mușchi.

 

Friptura de vita si creveti la gratar cu suc de limeta

Ingrediente:

  • 1 kg friptura de vita
  • 18 creveți curatat si decorticati
  • Sucul de la 1 limeta
  • 1 limeta
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 linguriță piper macinat
  • 1 lingurita praf de chili
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 2 linguri de unt

 

Mod de preparare:

Frecați friptura cu praf de usturoi, piper si praf de chili.

Stoarceti suc de limeta si dati la frigider pentru 1 ora.

Gatiti pe gratarul incins cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Transferati pe o farfurie si lasati sa se odihneasca.

Friptura de vita si creveti la gratar cu suc de limeta

Se topeste untul la foc mediu intr-o tigaie.

Se adauga usturoiul tocat și se amesteca bine. Adaugati creveții.

Stoarceti ½ de limeta peste creveți. Gatiti 1-2 minute.

Adauga boia de ardei si chili. Mai gatiti cateva minute pe fiecare parte.

Friptura de vita si creveti la gratar cu suc de limeta

Dupa ce carnea s-a odihnit, se taie bucati potrivite pe diagonala.

Serviti creveții cu friptura de vita. Se decoreaza cu bucați de limeta.

Friptura de vita si creveti la gratar cu suc de limeta

Friptura cu creveti la gratar

Friptura de vita si creveti la gratar cu suc de limeta

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Friptură de vită în unt

Friptură de vită în unt din: vrabioara de vita, sare grunjoasa, ulei de masline extravirgin, unt.   Ingrediente: 1 bucată vrăbioară, groasă de 2 degete (de 250 g) sare grunjoasă ulei de măsline etravirgin 100 g unt       Mod de preparare: Se presară sarea peste bucata de carne şi apoi se stropește cu […]

 

retete

Friptura de vita – frageda si aromata

Friptura de vita – frageda si aromata din: carne de vita, usturoi, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, cimbru. Există multe rețete delicioase pentru friptura de vită, iar cea mai bună depinde de preferințele personale. În general, o friptură de vită excelentă se obține prin alegerea unui bucată de carne de calitate, lăsarea acesteia să […]

 

 

Pofta buna!

 

 

5 comentarii

  1. Friptua de vita, arata pur si simplu demential!

  2. Friptura de vita a iesit exceptionala

  3. Ce bine arata friptura

  4. Arata foarte bine

  5. Uuaaaaau, chiar fabulos!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.