Reteta zilei: Friptura de vita cu ardei gras si sos

Printeaza

Friptura de vita cu ardei gras si sos din: vita, curry, sare cu praf de usturoi, chimen, ulei de masline, ardei, ardei copt, patrunjel, coriandru, sare.

Friptura_de_vita_cu_ardei_gras_si_sos_05

Friptura de vita cu ardei gras si sos

Ingrediente pentru friptura: 

  • 3 fripturi de vita
  • 1 lingura curry
  • 1 linguriță de sare cu praf de usturoi
  • ½ linguriță de chimen
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 ardei roșii, tăiati în fâșii subțiri

Ingrediente sos:

  • 1 borcan ardei copt
  • ½ ceasca frunze proaspete de patrunjel
  • ½ ceasca frunze proaspete de coriandru
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingurita praf de curry

Mod de preparare:

Pregatiti ingredientele.

Friptura_de_vita_cu_ardei_gras_si_sos

Pentru pregatirea fripturii, intr-un castron amestecati împreună curry, sare cu praf de usturoi si chimen.
Presarati carnea cu amestecul de condimente.

Friptura_de_vita_cu_ardei_gras_si_sos_02
Intr-o tigaie se încălzește uleiul și apoi se gatesc bucatile de ardei gras timp de 5 minute. Impingeti intr-o parte a tigaii si adaugati fripturile. Frigeti cateva minute pe fiecare parte. Scoateti pe o farfurie si lasati sa se odihneasca 5 minute.

Friptura_de_vita_cu_ardei_gras_si_sos_03
Pentru sos, se pun toate ingredientele in blender si se proceseaza pana la omogenizare. Turnati intr-un castron.

Friptura_de_vita_cu_ardei_gras_si_sos_04
Feliati fripturile si serviti cu ardei gras tras la tigaie si sos.

Friptura_de_vita_cu_ardei_gras_si_sos_05

Friptura de vita cu ardei gras si sos

Friptura_de_vita_cu_ardei_gras_si_sos_05

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Georgiana Halis

    Foarte buna friptura de vita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.