Reteta zilei: Friptura de porc in crusta

Printeaza

Friptura de porc in crusta din: porc, ciuperci uscate, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper.

Poate te intereseaza si

Ceafă de porc in marinata picanta cu carnati picanti

Friptura_de_porc_in_crusta_05

Friptura de porc in crusta

Ingrediente:

  • 1 bucata pulpa de porc
  • 10gr praf de ciuperci uscate
  • 5 catei de usturoi, tocat
  • 1 lingura de frunze de rozmarin proaspete
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de sare
  • 1 lingura de piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Combinati la blender toate ingredientele, cu exceptia carnii. Frecati carnea cu amestecul de condimente, se ruleaza si se leaga, apo se acoperă cu folie de plastic. Se lasă friptura la marinat timp de aproximativ două ore la temperatura camerei.

Friptura_de_porc_in_crusta

Se incalzeste cuptorul la 150C si gatiti 2 ore. Scoateți friptura și se lasă să stea la temperatura camerei neacoperit timp de 30 minute.

Friptura_de_porc_in_crusta_02

Ridicați temperatura la 180C si dati din nou la cuptor aproximativ 30 de minute, pana prinde crusta.

Friptura_de_porc_in_crusta_03

Scoateți și lasati să se odihnească timp 10-15 minute, indepartati sfoara si feliati. Serviti cu garnitura, dupa preferinta.

Friptura_de_porc_in_crusta_04

Friptura de porc in crusta

Friptura_de_porc_in_crusta_05

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Friptura de porc la tava cu broccoli

Friptura de porc la tava cu broccoli

Friptura de porc la tava cu broccoli din: ceafa de porc, ulei, sare, piper, condimente, morcovi, dovlecei, cartofi, broccoli. Ingrediente: 800 g ceafă sau cotlet de porc ulei sare piper măcinat 1 pahar vin alb condimente pentru carne de porc 2 morcovi 2 dovlecei tineri 3 cartofi 300 g bucheţele de broccoli   Mod de […]

Friptura de porc in sos marinat

Friptura de porc in sos marinat

Friptura de porc in sos marinat din: pulpa de porc, vin, otet, ceapa, morcov, patrunjel, telina, usturoi, dafin, piper, smantana, faina, sare. Ingrediente: 2 kg pulpă porc 1/4 l vin alb 1/4 I oţet de vin 2 cepe 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 telină 1 căpăţână usturoi frunze de dafin piper boabe 1 pahar smântână […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.