Reteta zilei: Friptura de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie

Printeaza

Friptura de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie din: ulei de masline, rozmarin, mustar, praf de usturoi, sare, piper, friptura de porc, ceapa rosie.

Friptura de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie

 

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de masline plus 1 lingurita
  • 4 lingurite rozmarin proaspat, tocat
  • 1 lingurita mustar
  • ½ lingurita praf de usturoi
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 2 fripturi de porc
  • 1 ceapa rosie taiata felii groase

 

 

 

Mod de preparare:

Spalati bine carnea si uscati cu un prosop de hartie, incingeti bine gratarul.

Intr-un castron mic combinati 2 linguri ulei de masline, rozmarin, mustar, praf de usturoi, sare si piper pentru a face o pasta.

Frecati fripturile cu pasta pe ambele parti.

Friptura de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie

Puneti fripturile pe gratar si gatiti cate 2-4 minute pe fiecare parte.

Transferati pe un platou si lasati sa se odihneasca cel puțin 10 minute, apoi taiati fasii subtiri.

Periati partea de sus a ceapei cu restul de ulei de masline.

Friptura de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie

Puneti in tigaie, adaugati carnea si gatiti aproximativ 4-6 minute.

Serviti imedait.

Friptura de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie

Friptura de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie

Friptura de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Friptură de porc la cuptor cu sos de mere si coacăze

Friptura de porc cu sos de mere si busuioc

Friptura de porc cu sos de mere si busuioc din: antricot, sare, piper, mere, miere, rosii, zahar, busuioc, cimbru, ulei. Ingrediente: 6 felii de antricot cu os sare piper 4-5 mere acrişoare 2 roşii 3 linguri cu zahăr busu­ioc tocat cimbru 1 lingură cu miere ulei 1 cană cu apă   Mod de preparare: Spălaţi […]

 

Muschi de porc la tava

Friptura din carne de porc la tava

Friptura din carne de porc la tava din: carne de porc, untura, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc (o bucată de pulpă, antricot, cotlet netranşat) 3 linguri untură (ulei) 10-12 căţei de usturoi piper boabe sare   Mod de preparare: Carnea se spală, se curătă de pieliţe, se împănează cu usturoiul, apoi se […]

 

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Buna friptura de porc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.