Reteta zilei: Frigarui

Printeaza

Aproape oricine ştie ca succesul unui picnic este asigurat de frigărui si mititei. Dacă micii nu-s agreaţi însă de toată lumea, frigăruile reuşesc sa întrunească aprecieri aproape generale. Ele reunesc savoarea şi aspectul pe un băţ, dar şi gustul deosebit şi amuzamentul preparării.

Fiind versatile, frigăruile se pot servi atât la un prânz pretenţios, cât şi la o cină în familie, acest fel de mâncare poate fi gătit cu ajutorul copiilor: ei înşişi pot înfige între bucăţile de carne legumele preferate.

Poate te intereseaza si Frigarui de creveti cu legume

Frigarui

Ingrediente:

  • Carne de pui;
  • Legume variate (roşii, castraveţi, ardei gras, usturoi, ceapă etc);
  • Sare şi ulei de măsline.

 

 

 

Mod de preparare:

Se taie carnea de pui în cuburi groase cam de un deget şi se înfige alternative cu legumele pe un băţ de lemn sau pe ţepuşe speciale din fier.

Frigarui_02

Se stropesc frigăruile cu puţin ulei de măsline şi se sărează după gust, apoi se pun pe grătar pentru 2-3 minute pe fiecare parte.

Frigarui_06

Se servesc atât cu bere (varianta unui picnic rustic), cât şi cu un coniac sau vin sec.

Frigarui_07

Frigarui

Frigarui

Pofta bună!

1 comentariu

  1. Bune frigaruile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.