Reteta zilei: Frigarui de pui cu sos teriyaki

Printeaza

Frigarui de pui cu sos teriyaki din: piept de pui, sos teryiyaki, ghimbir, usturoi, sos de soia, siropd e artar, suc de mere.

Frigarui de pui cu sos teriyaki

Frigarui de pui cu sos teriyaki

 

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • ¼ ceasca sos teriyaki pentru preparare
  • ¼ ceasca sos teriyaki pentru servire

Ingrediente sos teriyaki:

  • 1 lingura de ghimbir, tocat
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • ½ ceasca sos de soia
  • ¼ cana sirop de artar
  • ¼ cana mirin sau suc de mere

 

Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui fasii subtiri. Puneti intr-un castron si se toarnă sos teriyaki. Se amesteca pentru a se acoperi si dati la frigider peste noapte.

Puneti 15 betisoare de lemn intr-un recipient si se acopera cu apa sa se înmoaie peste noapte.

Frigarui de pui cu sos teriyaki

Se incalzeste gratarul la foc mare. Puneti carnea in frigarui si puneti pe gratar. Gatiti pentru 3-5 minute pe fiecare parte. Ungeti pe fiecare parte cu sos. Serviti imediat.

Frigarui de pui cu sos teriyaki

Pentru prepararea sosului, fierbeti toate ingredientele impreuna intr-o cratita mica timp de 15-25 de minute.

Frigarui de pui cu sos teriyaki

Frigarui de pui cu sos teriyaki

Frigarui de pui cu sos teriyaki

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Alexandra Constantin

    Arata bine frigaruile

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.