Reteta zilei: Frigarui de pui cu sos teriyaki
PrinteazaFrigarui de pui cu sos teriyaki din: piept de pui, sos teryiyaki, ghimbir, usturoi, sos de soia, siropd e artar, suc de mere.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- ¼ ceasca sos teriyaki pentru preparare
- ¼ ceasca sos teriyaki pentru servire
Ingrediente sos teriyaki:
- 1 lingura de ghimbir, tocat
- 2 catei de usturoi, tocat
- ½ ceasca sos de soia
- ¼ cana sirop de artar
- ¼ cana mirin sau suc de mere
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui fasii subtiri. Puneti intr-un castron si se toarnă sos teriyaki. Se amesteca pentru a se acoperi si dati la frigider peste noapte.
Puneti 15 betisoare de lemn intr-un recipient si se acopera cu apa sa se înmoaie peste noapte.
Se incalzeste gratarul la foc mare. Puneti carnea in frigarui si puneti pe gratar. Gatiti pentru 3-5 minute pe fiecare parte. Ungeti pe fiecare parte cu sos. Serviti imediat.
Pentru prepararea sosului, fierbeti toate ingredientele impreuna intr-o cratita mica timp de 15-25 de minute.
Frigarui de pui cu sos teriyaki
Pofta buna!
Arata bine frigaruile
Delicioase frigaruile!