Reteta zilei: Frigarui de pui cu piersici si sos iute
PrinteazaFrigarui de pui cu piersici si sos iute din: frigarui de bambus, sos de soia, limeta, miere, sos sriracha, piept de pui, piersici, busuioc.
Ingrediente:
- 8-16 frigarui de bambus
- 1 ½ linguri de sos de soia
- 1 limeta
- 1 lingura plus 2 lingurite de miere
- 1 lingura Sriracha (plus mai mult pentru servire)
- 4 piepti de pui fara piele, cuburi
- 2 piersici, tăiate cuburi
- 24 frunze de busuioc proaspete
Mod de preparare:
Începeți prin înmuierea frigaruilor de bambus intr-un vas puțin adânc umplut cu apă timp de 30 minute.
Într-un castron mic, amestecati împreună sosul de soia, suc de lămâie și coaja, mierea și sos sriracha.
Puneți pieptul de pui într-o pungă mare si se toarna sosul peste ele. Sigilați punga si bagati la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Asamblati frigaruile, cate o bucata de pui, urmată de o frunză de busuioc și o bucata de piersica. Repetați acest model de 3 ori pe băț.
Se încălzește gratarul, se adaugă frigaruile si se frig aproximativ 12-15 de minute pe toate partile. Se servesc imediat cu sos sriracha.
Frigarui de pui cu piersici si sos iute
Pofta buna!
Ce bine arata frigaruile de pui cu piersici 🙂
Foarte bine arata. O sa le icnerc si eu :), foarte bine, bravo!