Reteta zilei: Frigarui de pui cu piersici si sos iute

Printeaza

Frigarui de pui cu piersici si sos iute din: frigarui de bambus, sos de soia, limeta, miere, sos sriracha, piept de pui, piersici, busuioc.

Frigarui_de_pui_cu_piersici_si_sos_iute_08

Frigarui de pui cu piersici si sos iute

Ingrediente:

  • 8-16 frigarui de bambus
  • 1 ½ linguri de sos de soia
  • 1 limeta
  • 1 lingura plus 2 lingurite de miere
  • 1 lingura Sriracha (plus mai mult pentru servire)
  • 4 piepti de pui fara piele, cuburi
  • 2 piersici, tăiate cuburi
  • 24 frunze de busuioc proaspete

 

Mod de preparare:

Începeți prin înmuierea frigaruilor de bambus intr-un vas puțin adânc umplut cu apă timp de 30 minute.

Frigarui_de_pui_cu_piersici_si_sos_iute

Într-un castron mic, amestecati împreună sosul de soia, suc de lămâie și coaja, mierea și sos sriracha.

Frigarui_de_pui_cu_piersici_si_sos_iute_02

Puneți pieptul de pui într-o pungă mare si se toarna sosul peste ele. Sigilați punga si bagati la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Frigarui_de_pui_cu_piersici_si_sos_iute_04

Asamblati frigaruile, cate o bucata de pui, urmată de o frunză de busuioc și o bucata de piersica. Repetați acest model de 3 ori pe băț.

Frigarui_de_pui_cu_piersici_si_sos_iute_07

Se încălzește gratarul, se adaugă frigaruile si se frig aproximativ 12-15 de minute pe toate partile. Se servesc imediat cu sos sriracha.

Frigarui_de_pui_cu_piersici_si_sos_iute_08

Frigarui de pui cu piersici si sos iute

Frigarui_de_pui_cu_piersici_si_sos_iute_09

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Ce bine arata frigaruile de pui cu piersici 🙂

  2. Gabriela Martin

    Foarte bine arata. O sa le icnerc si eu :), foarte bine, bravo!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.