Reteta zilei: Frigarui de miel cu sos de rosii

Printeaza

Frigarui de miel cu sos de rosii din: usturoi, chimen, ghimbir, sare de mare, lamaie, cimbru, ulei de masline, carne de miel, dovlecei, frigarui de bambus, sos de rosii.

Frigarui de miel cu sos de rosii

Ingrediente pentru marinata:

  • 4 catei de usturoi, tocat
  • 1 lingurita de chimen
  • 1 linguriță ghimbir
  • 1 lingurita sare de mare
  • Coaja și sucul de la 1 lamaie
  • 1 linguriță cimbru proaspat
  • 2 linguri de ulei de masline

Ingrediente pentru frigarui:

  • 1 kg carne de miel, cuburi
  • 4 dovlecei, tăiati felii subțiri
  • 10 frigarui de bambus, inmuiate timp de 20 de minute în apă
  • 1 cană sos de rosii proaspete

 

 

Mod de preparare:

Combină ingredientele pentru marinata intr-o punga de plastic închisa ermetic.

Adăugați mielul si amestecati pentru a se acoperi.

Frigarui de miel cu sos de rosii

Dati la frigider timp de cel puțin 2 ore sau peste noapte.

Frigarui de miel cu sos de rosii

Se incalzeste o tigaie grătar. Infigeti carne si dovlecei pe frigarui.

Frigarui de miel cu sos de rosii

Puneti pe gratarul incins si frigeti pe toate partile, 6-8 minute.

Frigarui de miel cu sos de rosii

Serviti mielul pe o farfurie alături de sos de rosii proaspete.

Frigarui de miel cu sos de rosii

Frigarui de miel cu sos de rosii

Frigarui de miel cu sos de rosii

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Frigarui cu carne de miel – usor de preparat

Frigarui cu carne de miel din: pulpe de miel, harissa, ulei de masline, caise, cuscus, ceapa verde, seminte de pin, supa de legume, menta, zeama de lamaie, iaurt. Inrgediente: 750 g de pulpa sau spata de miel (sau berbecut), dezosata, taiata in cubulete 1 lingura de harissa (pasta de ardei iute) 6 linguri ulei de […]

 

Frigarui cu carne de miel si salata

Frigarui cu carne de miel si branza feta din: orez basmati, carne tocata de miel, harissa, branza feta, ceapa rosie, patrunjel, menta, masline, castravete, rosii cherry, ulei de masline, zeama de lamaie. Ingrediente: 300 g de orez basmati brun 500 g carne tocata de miel 1 lingura de harissa (pasta de ardei iute) 50 g […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Nu-mi palce mielul, asa ca frigaruile de miel ies din discutie …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.