Reteta zilei: Focaccia

Printeaza

O reteta de focaccia din: drojdie, zahar, faina, sare, apa calda, ulei de masline si rozmarin.

Focaccia

 

Ingrediente:

  • 1 pachet drojdie uscată
  • 1 lingura zahăr
  • 4 căni făină
  • 1 1/2 lingura sare
  • 1 1/4 cani de apa calda
  • ulei de măsline
  • rozmarin tocat

 

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în 1/4 cana de apa şi se adăuga o linguriţă. de zahăr pentru a ajuta la inceput.

Se amesteca apoi cu faina, restul de apă şi sare. Puteţi utiliza un procesor de alimente sau doar amestecati cu mana intr-un castron, până când compozitia se omogenizeaza.

Frământaţi pentru aproximativ cinci minute, apoi puneti compozitia într-un castron uns si acoperiti cu un prosop.

Focaccia_02

Lăsaţi-o să crească într-un loc cald până cand se dubleaza compozitia.

Se împarte în jumătate. Se ruleaza cate o foaie si se pune in tigaia incinsa.

Se lasa cinci minute în tigaie, apoi se intoarce.

Se stropeste cu ulei de masline, se presara cu sare grunjoasă, apoi rozmarin tocat.

Focaccia_04

Se da apoi la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Se serveste cu salata, branza sau orice alimente doriti.

Focaccia_07

Focaccia

Focaccia

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Focaccia cu bacon

Focaccia cu bacon

Focaccia cu bacon din: faina, drojdie, ulei, bacon, cascaval, rosii, ceapa, mirodenii.   Ingrediente: Pentru aluat: 25 g drojdie 550 g faina 5 linguri ulei de masline 250 ml apa calda 2 lingurite de sare fina Pentru umplutura: 200 g bacon feliat 200 g cascaval feliat 2 rosii 1 ceapa ulei de masline rozmarin oregano […]

Focaccia cu legume si usturoi

Focaccia cu rozmarin si sare de mare 

Focaccia cu rozmarin si sare de mare din: faina, drojdie, sare, zahar, ulei, rozmarin. Ingrediente: 625 g de făină albă 1 1/2 linguriţă de sare 1 1/2 linguriţă de zahăr pudră 1 lingură de rozmarin proaspăt 2 linguriţe de drojdie 235 ml de apă călduţă 120 ml ulei de măsline câteva crenguţe de rozmarin proaspăt 1-2 […]

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Aaaaa, ai umplut focaccia asta cu ceva 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.