Reteta zilei: Focaccia cu ulei aromat si masline
PrinteazaFocaccia cu ulei aromat si masline din: apa calda, drojdie, zahar, faina, sare, ulei de masline, ulei de masline, rozmarin, usturoi, patrunjel, masline, bacon, lamaie.
Ingrediente:
- 1¾ cani apă caldă
- 2¼ lingurițe de drojdie
- 1 lingură de zahăr
- 5 cani făină
- 1 lingura sare
- ½ ceasca ulei de măsline
Ingrediente ulei cu ierburi:
- ½ ceasca ulei de măsline
- 2 crengute rozmarin
- 5 catei usturoi, tocat
- ½ ceasca patrunjel, tocat
Topping-uri, dupa preferinta:
- 20 măsline, taiate jumătăți
- 4 felii de bacon, tocat
- sucul de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Într-un castron mic, amestecați drojdia, zahărul și apa caldă. Pastrati deoparte într-un loc cald 15-20 de minute.
În castronul de mixer, adăugați făină, sare, ulei și drojdie. Se amestecă până se combină. Apoi frământați 5-6 minute.
Pastrati deoparte, acoperit, in loc cald 1-1,5 ore.
Ungeti o tava mare cu ulei si asezati aluatul. Se presara ingredientele de lauleiul cu ierburi si topping-uri. Pastrati deoparte in loc cald 1 oră.
Dati la cuptor la 200C timp de 20-30 minute. Se răcește ușor inainte de tăiere. Serviti!
Focaccia cu ulei aromat si masline
Pofta buna!