Reteta zilei: Floricele si migdale cu aroma de scortisoara
PrinteazaFloricele si migdale cu aroma de scortisoara din: floricele de porumb, migdale, bicarbonat, scortisoara, ghimbir, nucsoara, unt, zahar brun, apa, sare, esenta de vanilie.
Ingrediente:
- floricele de porumb
- 1 cană de migdale prăjite
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 lingurita ghimbir
- ½ linguriță nucșoară
- ½ cana unt
- 1 cană zahar brun
- 1 lingură de apă
- 1 vârf de sare
- 1 linguriță esenta de vanilie
Mod de preparare:
Pregatiti floricelele si migdalele.
Intr-o tava asezati hartie de copt.
Amestecati bicarbonatul, scorțișoara, ghimbirul, nucșoara într-un bol mic și pastrati deoparte.
Gătiți untul, zahărul, apa și sarea într-o cratiță cu fund gros, la foc mediu, amestecând ocazional. Incorporati amestecați de vanilie și bicarbonat de sodiu și apoi turnați-l peste amestecul de floricele.
Amestecati usor sa se uniformizeze. Întindeți floricele pe foaia de copt pregătită. Lăsați să se răcească.
Serviti imediat.
Floricele si migdale cu aroma de scortisoara
Pofta buna!