Reteta zilei: Floricele si migdale cu aroma de scortisoara

Printeaza

Floricele si migdale cu aroma de scortisoara din: floricele de porumb, migdale, bicarbonat, scortisoara, ghimbir, nucsoara, unt, zahar brun, apa, sare, esenta de vanilie.

Floricele si migdale cu aroma de scortisoara

Ingrediente:

  • floricele de porumb
  • 1 cană de migdale prăjite
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 lingurita ghimbir
  • ½ linguriță nucșoară
  • ½ cana unt
  • 1 cană zahar brun
  • 1 lingură de apă
  • 1 vârf de sare
  • 1 linguriță esenta de vanilie

Mod de preparare:

Pregatiti floricelele si migdalele.

Floricele si migdale cu aroma de scortisoara

Intr-o tava asezati hartie de copt.

Amestecati bicarbonatul, scorțișoara, ghimbirul, nucșoara într-un bol mic și pastrati deoparte.

Gătiți untul, zahărul, apa și sarea într-o cratiță cu fund gros, la foc mediu, amestecând ocazional. Incorporati amestecați de vanilie și bicarbonat de sodiu și apoi turnați-l peste amestecul de floricele.

Floricele si migdale cu aroma de scortisoara

Amestecati usor sa se uniformizeze. Întindeți floricele pe foaia de copt pregătită. Lăsați să se răcească.

Serviti imediat.

Floricele si migdale cu aroma de scortisoara

Floricele si migdale cu aroma de scortisoara

Floricele si migdale cu aroma de scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.