Reteta zilei: Floricele cu caramel

Printeaza

Floricele cu caramel din: porumb de floricele, zahar brun, unt, sirop de artar, bicarbonat, sare, esenta de vanilie.

Floricele_cu_caramel_04

Floricele cu caramel

Ingrediente: 

  • 1 cană porumb de floricele
  • 2 cesti zahar brun
  • 1 cana unt nesarat
  • 1/4 cană sirop de arțar
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță de esenta de vanilie

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie de copt.

Intr-o cratita incalzti un pic de ulei si adaugati porumbul, acoperiti si agitati pana se fac floricelele. Transferati in tava.

Floricele_cu_caramel
Într-un vas mediu, se combină siropul de artar, zahăr si unt.

Se aduce la fierbere timp de 5 minute.

Floricele_cu_caramel_02

Incorporati apoi bicarbonat de sodiu, sare si vanilie.

Se toarnă caramel peste floricele si amestecati.

Floricele_cu_caramel_03

Serviti imediat.

Floricele_cu_caramel_04

Floricele cu caramel

Floricele_cu_caramel_04

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.