Reteta zilei: Floricele cu caramel
PrinteazaFloricele cu caramel din: porumb de floricele, zahar brun, unt, sirop de artar, bicarbonat, sare, esenta de vanilie.
Ingrediente:
- 1 cană porumb de floricele
- 2 cesti zahar brun
- 1 cana unt nesarat
- 1/4 cană sirop de arțar
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță de esenta de vanilie
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie de copt.
Intr-o cratita incalzti un pic de ulei si adaugati porumbul, acoperiti si agitati pana se fac floricelele. Transferati in tava.
Într-un vas mediu, se combină siropul de artar, zahăr si unt.
Se aduce la fierbere timp de 5 minute.
Incorporati apoi bicarbonat de sodiu, sare si vanilie.
Se toarnă caramel peste floricele si amestecati.
Serviti imediat.
Floricele cu caramel
Pofta buna!