Reteta zilei: Ficat de porc cu ceapa la tigaie
PrinteazaFicat de porc cu ceapa la tigaie din: ficat de porc, lapte, ceapa, faina, sare, ulei, piper, piure de cartofi.
- 1 kg de ficat de porc
- 1 cană de lapte
- 1 ceapa (decojita)
- 1/2 cană de făină
- sare, dupa gust
- 3 linguri ulei
- piper, după gust
- piure de cartofi, pentru servire
Mod de preparare:
Clătiți ficatul și îndepărtați membrana exterioară subțire (dacă există). Feliați.
Înmuiați feliile de ficat în lapte timp de 1/2 – 1 oră.
Tăiați ceapa în inele și apoi tăiați inelele în sferturi.
Într-o tigaie mare la foc mediu, încălziți 3 linguri de ulei.
Dati feliile de ficat prin făină și rumeniti pentru aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
Condimentati, după gust cu sare și piper. Adăugați ceapa și gatiti aproximativ 5 minute.
Serviți cu piure de cartofi.
Ficat de porc cu ceapa la tigaie
Pofta buna!





