Reteta zilei: Dulceata de cirese

Printeaza

Pe drept vorbind, dulceata de cirese este numita dulceata verii de catre majoritatea pofticiosilor. Pe o felie de paine cu unt sau ca umplutura pentru clatite, dulceata de cirese ocupa un loc de cinste in preferintele noastre.

Dulceata de cirese

 

Ingrediente:

  • 1,5kg cirese fara samburi
  • 1 kg zahar
  • sucul de la o lamaie

 

 

Mod de preparare:

Ciresele se spala, se elimina coditele si se scot samburii.

Intr-o cratita sau intr-un ceaun, se pun ciresele si se amesteca bine cu zaharul si sucul de la o lamaie.

Se lasa la frigider cel putin 2-3 ore pentru ca fructele sa-si lase zeama.

Dulceata de cirese se pune pe foc si se lasa la fiert 40-50 minute avand grija sa se inlature spuma cu o paleta.

Dulceata de cirese

Pentru a testa daca dulceata de cirese este suficient de legata, se introduce o farfurie la frigider pentru 5 minute, apoi picurati putina dulceata pe ea, iar daca dulceata nu curge inseamna ca aceasta este gata.

Dulceata de cirese se toarna fierbinte in borcane spalate si sterilizate in cuptor, inchizandu-se repede capacele.

Dulceata de cirese

Borcanele se tin 30 minute intoarse pe capac, dupa care se lasa sa se raceasca invelite intr-o patura.

Dupa ce ati urmat acesti pasi, puteti depozita dulceata de cirese intr-un loc racoros si este gata sa astepte iarna.

Dulceata de cirese

Dulceata de cirese

Dulceata de cirese

 

Pofta buna!

 


Poate te intereseaza si:

Dulceata de ardei iute cu capia

Dulceata de ardei iute cu capia

Dulceata de ardei iute cu capia din: ardei capia rosu, ardei iute, zahar brun, otet, sare. Ingrediente: 500 g ardei capia roşu 500 g ardei iute roşu 1,200 g zahăr brun 1 I oţet de mere cu miere 1/2 linguriţă de sare   Mod de preparare: Se curăţă ardeii de cotoare, seminţe şi vinişoarele albe. […]

Ducleata de ceapa rosie cu ghimbir

Dulceata de ceapa rosie cu ghimbir

Dulceata de ceapa rosie cu ghimbir din: ceapa rosie, zahar pudra, zahar, stafide, coniac, vin, ghimbir, sare, ardei iuti. Ingrediente: 1 kg ceapă roşie 200 g zahăr pudră 200 g zahăr tos 200 g stafide 50 ml coniac 100 ml vin alb 1 lingură ghimbir ras 1 vârf de cuţit de sare 2 ardei iuţi […]

 

retete

Dulceata de papadie

Se fierb, timp de 5 minute, 400 g flori de păpădie proaspete și bine spălate. Se scurg; în lichid se adaugă 400 g zahăr, 100 g miere și 2 lămâi tăiate bucățele, cu coajă cu tot și se fierbe un sirop. Când este aproape legat, se adaugă florile de păpădie și se dă încă un […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Foarte buna dulceata de cirese

  2. Ce bine arata dulceata de cirese!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.