Reteta zilei: Dulceata de ceapa si bacon
PrinteazaDulceata de ceapa si bacon din: bacon, ceapa, sare, cidru de mere, otet, zahar brun, cimbru, piper.
- 4 felii de bacon
- 4 kg ceapa, feliata
- 1 lingură sare
- 2 căni cidru de mere
- ¼ de cana oțet
- ¼ cana zahar brun
- 2 linguri cimbru
- 2 lingurițe piper
Mod de preparare:
Încălziți o tigaie mare si prajiti bacon.
Scoateti bacon si adaugati ceapa și sarea, reduceți focul la mediu, acoperiți tigaia și gătiți până ce ceapa se înmoaie, aproximativ 15 minute.
Se toacă bine bacon și se adaugă în tigaie, impreuna cu ingredientele rămase. Gătiti descoperit, amestecând ocazional, aproximativ o oră.
Reduceți focul la mic si gătiți, amestecând frecvent, aproximativ 10 minute. Dacă scade prea tare, adăugați 1/4 cană apa.
Se opreste focul si se pastreaza deoparte sa se raceasca.
Serviti cu paine prajita.
Dulceata de ceapa si bacon
Pofta buna!





