Reteta zilei: Drob de legume (retete de post)
PrinteazaO reteta delicioasa de drob de legume din: legume, ciuperci, boabe de grau, usturoi, ulei, margarina, varza alba, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g legume (praz, morcov, conopida, ardei)
- 200 g ciuperci
- 200 g boabe de grau
- 2 catei de usturoi
- ulei
- 4 linguri margarina
- 4-6 foi de varza alba
- sare
- piper
Mod de preparare:
Zdrobesti boabele de grau (le dai prin rasinita), le speli in mai multe ape si le lasi in inmuiat in 1/2 l apa clocotita timp de 30 de minute. legumele curatate, spalate si taiate feliii subtiri le calesti in ulei incins.
Adaugi ciupercile si ciupercile şi usturoiul, tăiate felii şi le mai fierbi câteva minute. Când sunt gata, le iei de pe foc şi-Ie amesteci cu 4 linguri de margarina şi grâul scurs. Opăreşti foile de varză şi le cureţi de cotoare.
Intr-o formă de cozonac unsă cu ulei pui foile de varză, lăsând capetele să atârne pe afară. Torni compoziţia de legume şi de grâu şi acoperi cu frunzele de varză care atârnă.
Dai drobul la cuptor cam 20 de minute până se rumeneşte deasupra. Când e gata, răstorni pe farfurie, tai drobul felii şi îl serveşti cu sos de roşii.
Drob de legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- drob de legume de post
Foarte bun drobul de legume