Reteta zilei: Dovlecei murati
PrinteazaDovlecei murati din: dovlecei, ceapa, sare, otet de mere, zahar, seminte de telina, seminte de telina, seminte de mustar, praf de turmeric.
Ingrediente:
- 2-3 dovlecei
- 1 ceapa
- 1 lingura sare
- 2 cesti otet de mere
- 1 cana zahar
- 1/2 lingurita seminte de telina
- 1/2 lingurita de semințe de marar
- 1 lingura seminte de mustar
- 1/4 lingurita praf de turmeric
Mod de preparare:
Spalați dovleceii, apoi feliati. Procedati la fel si cu ceapa. Puneți dovleceii si ceapa intr-un bol și se adaugă 1 lingura de sare.
Se amesteca bine, apoi se acopera cu cuburi de gheata. Se lasa sa stea timp de 1-2 ore.
Intre timp se prepara saramura. Intr-o oala combinati otetul de mere, zahar, semințele de țelina, semințele de marar, semintele de mustar, praful de turmeric. Fierbeti la foc mic. Lasati sa se raceasca complet.
Puneti dovleceii si ceapa in borcane sterilizate, adaugati saramura, puneti capacele si dati la frigider. Serviti dupa cel putin 24 de ore.
Dovlecei murati
Pofta buna!
Am pus, tare-s curios sa vad cum sunt!