Reteta zilei: Dovlecei murati

Printeaza

Dovlecei murati din: dovlecei, ceapa, sare, otet de mere, zahar, seminte de telina, seminte de telina, seminte de mustar, praf de turmeric.

Dovlecei murati

Dovlecei murati

 

Ingrediente:

  • 2-3 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 1 lingura sare
  • 2 cesti otet de mere
  • 1 cana zahar
  • 1/2 lingurita seminte de telina
  • 1/2 lingurita de semințe de marar
  • 1 lingura seminte de mustar
  • 1/4 lingurita praf de turmeric

 

Mod de preparare:

Spalați dovleceii, apoi feliati. Procedati la fel si cu ceapa. Puneți dovleceii si ceapa intr-un bol și se adaugă 1 lingura de sare.

Se amesteca bine, apoi se acopera cu cuburi de gheata. Se lasa sa stea timp de 1-2 ore.

Dovlecei murati

Intre timp se prepara saramura. Intr-o oala combinati otetul de mere, zahar, semințele de țelina, semințele de marar, semintele de mustar, praful de turmeric. Fierbeti la foc mic. Lasati sa se raceasca complet.

Dovlecei murati

Puneti dovleceii si ceapa in borcane sterilizate, adaugati saramura, puneti capacele si dati la frigider. Serviti dupa cel putin 24 de ore.

Dovlecei murati

Dovlecei murati

Dovlecei murati

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Am pus, tare-s curios sa vad cum sunt!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.