Reteta zilei: Dovlecei la gratar
PrinteazaDovlecei la gratar din: unt nesarat, usturoi, condimente, suc de lamaie, sare, piper, dovlecei, patrunjel.
Poate te intereseaza si:
- Sandwich cu dovlecei la gratar
- Muschi de vita cu sote de dovlecei
- Dovlecei la gratar cu mozzarella si rosii
Ingrediente:
- 1/4 ceasca de unt nesărat, topit
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1 linguriță de condimente
- sucul de la 1 lamaie
- sare și piper negru proaspat macinat, dupa gust
- 2 dovlecei, taiati felii
- 2 linguri frunze de pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare:
Într-un castron mic, amestecati împreună unt, usturoi, condimente si suc de lamaie; se condimentează cu sare și piper, dupa gust.
Ungeti feliile de dovlecel cu amestecul de unt. Se încălzește gratarul la foc mare mediu.
Adaugati dovleceii într-un singur strat și rumeniti pe ambele părți cate 2 minute.
Serviti imediat, garnisite cu pătrunjel.
Dovlecei la gratar
Pofta buna!