Reteta zilei: Dovleac umplut cu quinoa si legume

Printeaza

Dovleac umplut cu quinoa si legume din: dovleac, quinoa, zucchini, ciuperci, feta, nuci.

Dovleac umplut cu quinoa si legume

Dovleac umplut cu quinoa si legume

Ingrediente: 

  • 1 dovleac potrivit
  • 2 cesti quinoa
  • 1 zucchini
  • 5 ciuperci
  • ⅓ ceasca brânză feta
  • ¼ ceasca nuci

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200C. Taiați dovleacul în jumătate. Scoateți semințele cu o lingură.

Dovleac umplut cu quinoa si legume

Se presara ulei peste fiecare jumatate, impreuna cu sare și piper.

Asezati pe o foaie de copt intr-o tava si dati la cuptor timp de aproximativ 45 de minute.

Dovleac umplut cu quinoa si legume

Curatati si taiati ciupercile. Adaugati ciupercile și dovleceii intr-o tigaie, adaugati ulei de măsline și presărați cu sare și piper. Gatiti aproximativ 15 minute.

Rumeniti nucile timp de 10 minute in cuptor.

Scoateti dovleacul din cuptor si lasati sa se odihneasca.
Amestecati intr-un bol nucile cu quinoa, împreună cu mixul de dovlecei si ciuperci și adaugati feta.

Dovleac umplut cu quinoa si legume

Umpleți dovleacul, presărați cu feta și dati la cuptor timp de 5 minute.

Taiati si serviti.

Dovleac umplut cu quinoa si legume

Dovleac umplut cu quinoa si legume

Dovleac umplut cu quinoa si legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.