Reteta zilei: Dovleac copt cu usturoi, salvie si nuci de pin

Printeaza

Dovleac copt cu usturoi, salvie si nuci de pin din: dovleac, ulei de masline, sare, piper, usturoi, salvie si nuci de pin.

Dovleac copt cu usturoi, salvie si nuci de pin

Dovleac copt cu usturoi, salvie si nuci de pin

 

Ingrediente:

  • 1/2 dovleac, decojit, fara seminte, taiat cuburi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 2 linguri de salvie proaspata, tocata
  • 1/3 ceasca nuci de pin

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200 ° C. Asezati o foaie de copt in tava. Intr-un bol amestecati cuburile de dovleac cu 1 1/2 linguri de ulei de masline, sare și piper. Imprastiati pe foaia de copt. Dati la cuptor 35-45 de minute. .

Dovleac copt cu usturoi, salvie si nuci de pin

Intre timp intr-o tigaie incalziti 1/2 lingura de ulei de masline. Adaugati usturoiul, salvia si nucile de pin. Sotati cateva minute. Opriti focul.

Scoateti dovleacul din cuptor si transferati intr-un bol mare. Adaugati amestecul de salvie cu usturoi si nuci de pin. Serviti imediat.

Dovleac copt cu usturoi, salvie si nuci de pin

Dovleac copt cu usturoi, salvie si nuci de pin

Dovleac copt cu usturoi, salvie si nuci de pin

Pofta buna!

1 comentariu

  1. EU n am mancat niciodata dovleac copt

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.