Reteta zilei: Dovleac copt cu aroma de salvie

Printeaza

Dovleac copt cu aroma de salvie din: dovleac, unt, salvie, zahar brun, sare de mare, piper.

 

 

Ingrediente: 

  • 1/2 dovleac
  • ¼ ceasca unt
  • 6 frunze de salvie
  • 2 linguri de zahăr brun
  • ¼ linguriță sare de mare
  • ⅛ linguriță piper negru

 

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie de copt.

Indepartati semintele de la dovleac si feliati.

Dovleac copt cu aroma de salvie

Se încălzește untul într-o tigaie mică, se adauga zahărul brun și frunzele de salvie.

Gatiti timp de 30 de secunde.

Adaugati untul in tigaie. Se condimentează cu sare și piper.

Dovleac copt cu aroma de salvie

Transferati apoi in tava si dati la cuptor timp de 20 de minute, intoarceti si mai rumeniti pentru încă 10 minute.

Serviti dovleacul la temperatura camerei.

Dovleac copt cu aroma de salvie

Dovleac copt cu aroma de salvie

Dovleac copt cu aroma de salvie

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata de dovleac copt cu chili

Salata de dovleac copt cu chili

Salata de dovleac copt cu chili din: dovleac, ulei de masline, sare, piper, spanac, ceapa, praf de chili, otet balsamic. Ingrediente: 1 dovleac ulei de măsline sare și piper 1 buchet spanac, frunzele maruntite 1/2 ceapa, cuburi 1/2 linguriță praf de chili 1 lingurita otet balsamic   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 170C. Taiati […]

 

 

Dovleac copt cu scortisoara

Dovleac copt cu scortisoara

Dovleac copt cu scortisoara din: dovleac, unt, zahar, scortisoara, ghimbir, sare, lamai. Ingrediente: 10 felii de dovleac, cu coajă 150 g unt 125 g zahăr brun 25 g scorţişoară o bucăţică de ghimbir, curăţată şi rasă un praf de sare grunjoasă 2 lămâi, feliate   Mod de preparare: Aranjează feliile de dovleac într-o tavă de aragaz […]

 

Fasole Albă cu Dovleac

Fasole Albă cu Dovleac din: fasole alba, dovleac, ceapa, usturoi, bulion de legume, cumin, coriandru, sare, piperulei de masline. Fasolea albă cu dovleac este un fel de mâncare reconfortant și nutritiv, perfect pentru zilele răcoroase de toamnă. Această rețetă combină dulceața naturală a dovleacului cu textura cremoasă a fasolei albe, creând un preparat sățios și […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.