Reteta zilei: Desert cu migdale si cirese

Printeaza

Desert cu migdale si cirese din: fulgi de ovaz, migdale, germeni de grau, cirese uscate, zahar brun, unt, unt de migdale, miere, vanilie, sare.

Desert cu migdale si cirese

Ingrediente: 

  • 2 cesti fulgi de ovăz
  • 3/4 cană de migdale crude feliate
  • 1/2 cană germeni de grâu
  • 1 cană cireșe uscate
  • 1/3 cană de zahăr brun
  • 2 linguri unt nesărat
  • 1/2 ceasca de unt de migdale
  • 1/3 ceasca miere
  • 1 lingurita de vanilie
  • 1/4 linguriță sare

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 150C. Intr-o tava asezati hartie de copt.

Într-un castron mare combinati ovăz, migdale, germeni de grâu și cireșe.

Desert cu migdale si cirese
Într-o cratiță mică la foc mediu, combinati zahăr brun, unt, unt de migdale, miere, vanilie și sare, amestecand constant, până când untul s-a topit, iar amestecul este neted, 3-4 minute.

Desert cu migdale si cirese

Se toarnă amestecul de unt de migdale peste amestecul de ovăz și folosind o spatulă de cauciuc se amestecă împreună până se combina uniform.

Desert cu migdale si cirese
Transferati in tava pregatita si uniformizati.

Coaceți pentru 25-30 minute.

Desert cu migdale si cirese
Scoateti din cuptor, lasati sa se răcească la temperatura camerei.

Desert cu migdale si cirese

Taiati si serviti.

Desert cu migdale si cirese

Desert cu migdale si cirese

Desert cu migdale si cirese

 

Pofta buna!

 

 


poate te intereseaza si:

Desert cu cirese si fulgi de migdale

Desert cu cirese si fulgi de migdale din: cireşe, făină integrală, făină integrală, unt, fulgi de migdale, zahăr. Ingrediente: 400 g cireşe 100 g făină integrală 75 g zahăr brun 75 g unt 50 g fulgi de migdale 1 lingură zahăr Mod de preparare: Intr-un castron, amesteci făina cu un praf de sare, zahărul brun şi fulgii de migdale. Adaugi untul […]

Desert cu espresso si migdale

Desert cu espresso si migdale din: migdale, unt, ciocolata, frisca, zahar pudra, cafea tare, rom, lichior de oua si piscoturi. Ingrediente: 200 g migdale 2 linguri unt 200 g ciocolată 250 ml frişcă 33% grăsime 6 linguri zahăr pudră 8 linguri cafea tare 5 linguri rom 5 linguri lichior de ouă 4 linguri frişcă pişcoturi […]

 

retete

Desert cu orez expanadat, migdale si seminte de in

Desert cu orez expanadat, migdale si seminte de in din: orez brun expandat, migdale, seminte de in, germeni de grau, unt de arahide, miere, caise din conserva, extract de vanilie, salta de fructe, branza.   Ingrediente: 2 1/2 ceşti de orez brun expandat 1/2 ceaşcă de migdale 1 lingură de seminţe de in mărunţite 1 lingură de […]

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Clara Vasilescu

    Vreau si eu din desertul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.