Reteta zilei: Desert de casa cu sirop de caramel si nuci
PrinteazaDesert de casa cu sirop de caramel si nuci din: oua, smantana, esenta de vanilie, sirop de caramel, zahar brun, scortisoara, paine, unt, nuci pecan.
Poate te intereseaza si:
- Prajitura cu umplutura de nuci
- Desert cu gelatina si branza dulce de vaca
- Gogosi cu scortisoara si miere
Ingrediente:
- 8 ouă
- 1 ½ cesti smantana
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 cană de sirop de caramel
- 1 1/2 cani zahar brun
- 1 linguriță scorțișoară pudră
- 10-12 felii de paine
- ½ ceasca de unt
- 2 cesti nuci pecan tocate
Mod de preparare:
Ungeți un vas de copt cu putin ulei. Se amestecă ouăle, smantana, vanilie, 1/2 cana sirop caramel, 1 cana zahăr brun și scorțișoară într-un bol mare.
Puneti feliile de pâine în vas și se acoperă cu amestecul de ou. Asigurați-vă că fiecare felie de pâine este acoperită pe ambele fețe. Acoperiti vasul cu folie alimentara si lasati la rece peste noapte. Se incalzeste cuptorul la 170C.
Topiti untul intr-o cratita la foc mediu. Se adaugă ½ ceasca zahar brun și 1/2 cana sirop caramel, gatiti 1-2 minute, apoi se incorporeaza nucile.
Se toarnă amestecul peste pâine.
Dati la cuptor timp de 45-55 de minute.
Scoateți din cuptor si lasati sa se odihnească 10 minute înainte de servire. Feliati si serviti.
Desert de casa cu sirop de caramel si nuci
Pofta buna!
Arata bine desertul!
vreau si eu din desertul asta 🙂