Reteta zilei: Desert cu mere si ricotta
PrinteazaDesert cu mere si ricotta din: paine, ricotta, mar, unt, zahar brun, vanilie, miere, scortisoara.
Ingrediente:
- 5-6 felii de paine
- 1 ceasca brânză ricotta
- 1 mar, cuburi
- 3 linguri unt
- 2 linguri zahăr brun
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 linguri de miere
- 2 lingurițe scorțișoară
Mod de preparare:
Se topește untul într-o tigaie si se adaugă merele. Gatiti timp de 2 minute, amestecand ocazional.
Adăugați zahăr brun, 1 lingură de scorțișoară și vanilie. Amestecati bine. Gatiti 3-5 minute.
Se încălzește cuptorul la 170C. Se pun feliile de pâine pe o foaie de copt intr-o tava.
Într-un castron mic combinați ricotta, 1 lingură de scorțișoară și 1 lingură de miere. Amestecati bine.
Se adauga jumătate din amestecul de mere în ricotta. Adaugati pe feliile de paine. Coaceți timp de 10 minute.
Scoateți din cuptor, garnisiti cu restul de ametec de miere și serviți.
Desert cu mere si ricotta
Pofta buna!





