Reteta zilei: Curry de legume
PrinteazaCurry de legume din: vinete, varza de bruxelles, mar, usturoi, curcuma, praf de mustar, ghimbir, fulgi de ardei, apa, lapte de cocos, sare, otet de mere, ulei de masline.
- 2 vinete
- 400gr varză de Bruxelles
- 1 măr
- 4 catei de usturoi tocat
- 2 lingurite curcuma
- 1 linguriță praf de muștar
- ghimbir ras
- 1/4 linguriță fulgi de ardei roșu
- 1 cană de apă
- 1 cutie de lapte de cocos
- 1 3/4 linguriță sare
- 3/4 lingură oțet de mere
- 3 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Tăiați vinetele pe lungime, apoi tăiați fiecare felie în 4. Tăiați mărul.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați usturoi și gătiți timp de 30 de secunde.
Adăugați curcuma, muștar, fulgi de ardei roșu și ghimbir; se amestecă. Adăugați vinete și mărul tocat, amestecați și gătiți timp de 2 minute.
Adăugați apă, lapte de cocos, varză de Bruxelles congelată, sare și oțet. Aduceți la fierbere și gatiti timp de 15 minute.
Serviti cald.
Curry de legume
Pofta buna!





