Reteta zilei: Curry de scoici

Printeaza

Curry de scoici din: scoici, sare, piper, curry, ceapa, ulei, usturoi, ardei iute, apa fierbinte, praz, rosie.

Poate te intereseaza si Cum se prepara Scoici Saint Jacques cu piure de mazăre

Curry_de_scoici_11

Curry de scoici

Ingrediente:

  • 1kg scoici, curatate si taiate bucati
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper negru
  • 1 1/2 lingura praf de curry
  • 1/2 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 5 catei de usturoi
  • 1/2 ardei iute
  • 3 căni de apă fierbinte
  • 2 fire praz
  • 1 rosie

Mod de preparare:

Asezonati scoicile cu sare, piper negru, ardei iute si lasati la marinat cateva ore in frigider.

Curry_de_scoici_02

Incalziti uleiul la foc mediu intr-o tigaie mare si adaugati ceapa si usturoiul, tocate. Gatiti 3 minute. Apoi se adaugă pudra de curry si gatiti timp de aproximativ 4 minute.

Curry_de_scoici_04

Dati focul la mare si incorporati scoicile. Se acopera cu un capac și se aduce la fierbere, reduceti focul si gatiti timp de aproximativ 10 minute.

Curry_de_scoici_07

Incorporati apa fierbinte si gatiti 1,5-2 ore. Amestecati la fiecare 10 minute.

Curry_de_scoici_08

În ultimele 5 minute de gătit se adauga prazul tocat si rosiile feliate. Serviti calde.

Curry_de_scoici_09

Curry de scoici

Curry_de_scoici_12

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.