Reteta zilei: Curry de porc

Printeaza

Curry de porc din: carne de porc, coriandru, pudra de curry, chimen, ardei gras, sare, rosie, ceapa verde, ghimbir ras,usturoi, ketchup, ulei, ceapa, piper, apa, ardei iute.

Poate te intereseaza si Curry cu porc, porumb si arahide

 

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc, cuburi
  • 1 lingura coriandru tocat
  • 2 linguri pudra de curry
  • 1/2 linguriță chimen
  • 1 ardei gras
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 rosie
  • 2 fire ceapa verde, tocata
  • 1/2 linguriță ghimbir ras
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura ketchup
  • 1-2 linguri de ulei
  • 1 ceapa
  • 1/4 linguriță piper negru
  • 3-4 cani apa
  • ardei iute, pentru servire

 

Mod de preparare:

Se taie bucăți carnea de porc, se spală, se scurge și se amesteca intr-un castron impreuna cu coriandrul, sare, piper negru, chimen măcinat, roșiile cubulete, ketchup, ardeiul gras tocat și ghimbirul ras.

Curry_de_porc

Se lasă la marinat în frigider pentru cel puțin 2 ore sau peste noapte.

Curry_de_porc_02

Se incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu, apoi se adaugă ceapa cubulete si usturoiul, reduceti focul si gatiti aproximativ 3-5 minute.

Se adauga praful de curry si se amesteca bine.

Curry_de_porc_06

Adăugați bucățile de carne de porc impreuna cu restul condimentelor.

Aduceti la fierbere, acoperiti, reduceti focul si gatiti timp de aproximativ 8-10 minute.

Apoi scoateți capacul și dati focul la mare.

Curry_de_porc_07

În același castron in care ati marinat carnea de porc adaugati apa si amestecati usor.

Incorporati apoi in tigaie, acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic aproximativ 1,5 ore.

Serviti cu ardei iute.

Curry_de_porc_09

Curry de porc

Curry_de_porc_10

Pofta buna!

 

 

 

Curry Verde cu Lemongrass si Pui

Curry Verde cu Lemongrass si Pui din: lapte, pasta de curry, piept de pui, lemongrass, ceapa, ardei, ciuperci, fasole verde, ciuperci, fasole verde, sos de peste, zahar brun, busuioc, sare, piper. Este o rețetă emblematică pentru bucătăria thailandeză, renumită pentru aroma sa intensă și complexitatea gusturilor. Această versiune aromatică și revigorantă a clasicului curry thailandez […]

retete

Curry de Mazăre și Spanac

Curry de Mazăre și Spanac din: mazare, spanac, ceapa, usturoi, ghimbir, lapte de cocos, pasta de tomate, turmeric, coriandru, chimen, boia, sare, piper, ulei de masline, coriandru. Curry de mazăre și spanac este un preparat plin de culoare și gust, inspirat din bucătăria indiană, care îmbină savoarea bogată a condimentelor tradiționale cu beneficiile nutritive ale […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.