Reteta zilei: Curry de legume
PrinteazaCurry de legume din: unt, ceapa, usturoi, ghimbir, chimion, coriandru, cardamom, scortisoara, turmeric, curry, ardei iute, cartof, vanata, ciuperci, fasole verde, iaurt, smantana, garam masala, sare, piper, coriandru proaspat.
Ingrediente:
- 4 linguri unt
- 2 cepe, feliate
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 2.5cm radacina de ghimbir, ras
- 1 lingurita chimion
- 1 lingurita coriandru
- 6 pastai cardamom
- 1 bat scortisoara
- 1 lingurita turmeric
- 1/2 lingurita curry
- 1 ardei iute rosu, fara seminte, tocat
- 1 cartof, curatat si taiat cuburi
- 1 vanata, cuburi
- 115gr ciuperci, feliate
- 115gr fasole verde
- 4 linguri iaurt
- 150ml smantana
- 1 lingurita garam masala
- sare si piper
- coriandru proaspat, pentru servire
Mod de preparare:
Topiti untul, adaugati ceapa si gatiti 5 minute. Adaugati usturoiul si ghimbirul si mai gatiti 2 minute; apoi adaugati chimion, curry, cardamom, coriandru, scortisoara, turmeric si ardeiul iute. Gatiti 30 de secunde.
Incorporati cartoful, vanata si ciupercile, apoi completati cu 175ml apa. Acoperiti si gatiti 15 minute. Adaugati fasolea si gatiti descoperit 5 minute.
Cu o paleta, scoateti legumele intr-un bol. Asezonati lichidul cu sare si piper, incorporati iaurtul, smantana, garam masala amestecati bine. Adaugati sosul peste legume.
Garnisiti cu coriandru si serviti preparatul cald.
Curry de legume
Pofta buna!