Reteta zilei: Curry de legume

Printeaza

Curry de legume din: unt, ceapa, usturoi, ghimbir, chimion, coriandru, cardamom, scortisoara, turmeric, curry, ardei iute, cartof, vanata, ciuperci, fasole verde, iaurt, smantana, garam masala, sare, piper, coriandru proaspat.

Curry de legume

Curry de legume

Ingrediente: 

  • 4 linguri unt
  • 2 cepe, feliate
  • 2 catei de usturoi, zdrobit
  • 2.5cm radacina de ghimbir, ras
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita coriandru
  • 6 pastai cardamom
  • 1 bat scortisoara
  • 1 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita curry
  • 1 ardei iute rosu, fara seminte, tocat
  • 1 cartof, curatat si taiat cuburi
  • 1 vanata, cuburi
  • 115gr ciuperci, feliate
  • 115gr fasole verde
  • 4 linguri iaurt
  • 150ml smantana
  • 1 lingurita garam masala
  • sare si piper
  • coriandru proaspat, pentru servire

Mod de preparare:

Topiti untul, adaugati ceapa si gatiti 5 minute. Adaugati usturoiul si ghimbirul si mai gatiti 2 minute; apoi adaugati chimion, curry, cardamom, coriandru, scortisoara, turmeric si ardeiul iute. Gatiti 30 de secunde.

Curry de legume
Incorporati cartoful, vanata si ciupercile, apoi completati cu 175ml apa. Acoperiti si gatiti 15 minute. Adaugati fasolea si gatiti descoperit 5 minute.
Cu o paleta, scoateti legumele intr-un bol. Asezonati lichidul cu sare si piper, incorporati iaurtul, smantana, garam masala amestecati bine. Adaugati sosul peste legume.

Curry de legume

Garnisiti cu coriandru si serviti preparatul cald.

Curry de legume

Curry de legume

Curry de legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.