Reteta zilei: Curcan umplut cu ierburi aromatice
PrinteazaCurcan umplut cu ierburi aromatice din: curcan, unt nesarat, boia de ardei, piper, praf de usturoi, sare, supa de pui, lamaie, salvie, rozmarin, cimbru.
Ingrediente:
- 1 curcan
- 100gr unt nesarat
- 1 lingura boia de ardei
- 2 lingurite piper negru
- 1 lingurita praf de usturoi
- Sare
- 3 cesti supa de pui
Ingrediente umplutura:
- 1 lamaie, feliata
- 1 legatura frunze de salvie
- 1 legatura rozmarin
- 1 legatura cimbru
Mod de preparare:
Amestecati untul cu boia, piper, praf de usturoi si sare. Spalati su curatati curcanul. Uscati cu prosoape de hartie, apoi frecati pe toate partile cu amestecul de unt. Umpleti cu ierburile aromatice si lamaie, aranjati intr-o tava. Umpleti tava cu 3 cesti de supa de pui.
Dati la cuptor la 180C timp de 30 minute. Scoateti din cuptor si acoperiti cu folie de aluminiu. Setati temperature la 150C. Dati din nou la cuptor si coaceti cate 15 minute pentru fiecare jumatate de kilogram din cantitatea curcanului. Lasati sa se odihneasca, taiati si serviti.
Curcan umplut cu ierburi aromatice
Pofta buna!
Oooo, da, ce bine ti-a iesit curcanul asta!
uauuu, vreau si eu din curcanul asta
Imi ploua in gura