Reteta zilei: Curcan la cuptor – usor de preparat

Printeaza

Curcan la cuptor din: sare, piper negru, piper rosu, piper alb, cimbru, coaja de portocala, coaja de lamie, foi dafin, unt, curcan.

Curcan la cuptor

 

Ingrediente:

  • 1/2 ceasca de sare
  • 2 linguri de boabe de piper negru
  • 1 lingura de boabe de piper rosu
  • 1/2 lingura de boabe de piper alb
  • 1 lingura de cimbru proaspat
  • coaja de la 2 portocale
  • coaja dela 4 lamai
  • 5 frunze de dafin
  • Unt nesarat
  • 1 curcan

 

Mod de preparare:

Zdrobiti intr-un mojar piperul, apoi intr-un castron amestecati bine impreuna cimbru, sare, piper si frunze de dafin, coaja de portocale si de lamaie.

Frecați curcanul cu acest amestec pe toate partile.

Acoperiti cu o punga de platic si dati la frigider peste noapte.

Curcan la cuptor

Scoateti din pun, clatiti bine de sare.

Uscati cu prosoape de hartie si lasati la temperature camerei cel putin o ora.

Frecați cu unt, asezonati cu sare si piper. Dupa preferinta, umpleti curcanul cu ceapa, usturoi, lamaie si verdeata.

Dati la cuptor la 190C pentru 30 de minute .

Curcan la cuptor

Micsorați temperature la 170C si gatiti 2-3 ore.

Lasati sa se odihneasca cel putin 30 de minute inainte de a taia si servi.

Curcan la cuptor

Curcan la cuptor

Curcan la cuptor

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Curcan la frigare

Curcan la cuptor cu lamaie si ierburi aromatice

Curcan la cuptor cu lamaie si ierburi aromatice din: curcan, unt, lamaie, cimbru, patrunjel, usturoi, alune de padure, portocale. Ingrediente: 1 curcan de 4,5kg, pregătit pentru gătit (preferabil organic) 100g de unt, moale coaja de la 1 lămâie, rasă 1 lingură de cimbru, tocat 2 linguri de pătrunjel, tocat 1 căţel de usturoi, tocat fin […]

Reteta curcan umplut

Curcan la cuptor cu umplutura de castane

Curcan la cuptor cu umplutura de castane din: prune uscate, coniac, carnati, bacon, castane, mar, lamaie, nucsoara, sare, piper, curcan, grasime de gasca, salvie, bacon, ceapa, morcov, telina, ceapa, carnati, supa de pui, amidon, vin. Ingrediente: Pentru umplutura: 8 prune uscate mari 2 linguri cu coniac 450 g cârnaţi proaspeţi 2 felii de bacon cu […]

 

 

Curcan_rapid_la_cuptor

Curcan rapid la cuptor

Curcan rapid la cuptor din: curcan, unt, sare, piper, busuioc, cimbru, rozmarin. Ingrediente: 1 curcan (mărimea dorită) 1/2 pachet unt sare piper busuioc cimbru rozmarin   Mod de preparare: Speli bine curcanul şi îl usuci. Amesteci untul cu con­dimentele până obţii o pastă uniformă. Cu această pastă ungi curcanul peste tot. Ridici pielea de pe […]

 

Curcan cu castane si verdeata

Piept de curcan cu verdeturi la cuptor

Piept de curcan cu verdeturi la cuptor din: ulei de masline, ceapa, coaja de lamaie, frunze de salvie, frunze de patrunjel, sare, unt, frunze de dafin, piept de curcan, faina, brandy, cidru. Ingrediente: 3 linguri de ulei de măsline extravirgin + o cantitate pentru tava de copt 1 ceapă mică (de mărimea unei mingi de […]

 

Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si busuioc

Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si busuioc din: pulpă superioară curcan, usturoi, rozmarin, busuioc, ulei de masline, crutoane, lamaie, ceapă, roşii cherry, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpă superioară curcan 1 căpăţână usturoi 1 crenguţă rozmarin 2 mâini frunze busuioc proaspăt 50 ml ulei de măsline  150 g crutoane 1 lămâie 1 ceapă 200 g roşii cherry 1 […]

 

Pofta buna!

 

4 comentarii

  1. Merge si un pui facut, in loc de curcan 😉

  2. Merge, dar mai bune curcanul!

  3. O sa incerc curcanul asta, arata prea bine si-n plus de asta nu prea mai mananc porc!

  4. Eu as pune si putin usturoi peste curcanul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.