Reteta zilei: Curcan la cuptor
PrinteazaCurcan la cuptor din: sare, piper negru, piper rosu, piper alb, cimbru, coaja de portocala, coaja de lamie, foi dafin, unt, curcan.
Ingrediente:
- 1/2 ceasca de sare
- 2 linguri de boabe de piper negru
- 1 lingura de boabe de piper rosu
- 1/2 lingura de boabe de piper alb
- 1 lingura de cimbru proaspat
- coaja de la 2 portocale
- coaja dela 4 lamai
- 5 frunze de dafin
- Unt nesarat
- 1 curcan
Mod de preparare:
Zdrobiti intr-un mojar piperul, apoi intr-un castron amestecati bine impreuna cimbru, sare, piper si frunze de dafin, coaja de portocale si de lamaie. Frecați curcanul cu acest amestec pe toate partile. Acoperiti cu o punga de platic si dati la frigider peste noapte.
Scoateti din pun, clatiti bine de sare. Uscati cu prosoape de hartie si lasati la temperature camerei cel putin o ora. Frecați cu unt, asezonati cu sare si piper. Dupa preferinta, umpleti curcanul cu ceapa, usturoi, lamaie si verdeata. Dati la cuptor la 190C pentru 30 de minute .
Micsorați temperature la 170C si gatiti 2-3 ore. Lasati sa se odihneasca cel putin 30 de minute inainte de a taia si servi.
Curcan la cuptor
Pofta buna!
Merge si un pui facut, in loc de curcan 😉
Merge, dar mai bune curcanul!
O sa incerc curcanul asta, arata prea bine si-n plus de asta nu prea mai mananc porc!
Eu as pune si putin usturoi peste curcanul asta