Reteta zilei: Curcan cu castane

Printeaza

O reteta delicioasa de curcan cu castane din: aripi de curcan, castane, ceapa, faina, ulei, sare, piper si boia dulce.

Curcan cu castane

Ingrediente:

  • 2 aripi de curcan
  • 400 gr castane
  • 50 gr ceapă
  • 30 gr făină
  • 30 ml ulei
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper
  • 2 gr boia dulce

 

Mod de preparare:

Castanele se curăţă de coaja tare, se spală şi se pun la fiert în apă rece cu puţină sare, iar după ce au fiert, se scurg de zeamă şi se curăţă şi de pieliţe.

Curcan_cu_castane_02

Aripile de curcan se ta­ie în două la încheietură, se condimentează şi se prăjesc într-o tigaie cu ulei până se îngălbenesc, se pune ceapa întreagă lângă ele, apoi se acoperă cu apă şi se fierb sub capac.

Curcan_cu_castane_03

Separat, se prăjeşte fă­ina până se rumeneşte, se stinge cu zeama în care a fiert curcanul, se pun casta­nele, se condimentează şi se fierbe până scade sosul.

Curcan_cu_castane_04

Aripile se servesc pe platou sau farfurie, cu so­sul din tigaie alături. Pentru ca aripile de curcan puse la fiert să se înmoaie mai repede, se adaugă şi o linguriţă de zahăr odată cu apa.

Curcan_cu_castane_05

Curcan cu castane

Curcan_cu_castane

 

Poftă bună!

3 comentarii

  1. Nu am mancat asa ceva pana acum

  2. Nicolitel Bianca

    Imi place ce ti-a iesit acolo

  3. Imi face cu ochiul, foarte buna reteta. Bravo!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.