Reteta zilei: Creme Brulee

Printeaza

O reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, zahar alb, sare, extract de vanilie si galbenusuri de ou.

Poate te intereseaza si Cum se prepara Creme Brulee cu mascarpone si ghimbir

Creme Brulee

Ingrediente:

  • 2 cani de smantana
  • 1/4 ceasca de zahar alb
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3 gălbenuşuri de ou
  • 4 linguri de zahăr alb

 

 

 

 

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 150 grade. Intr-o cratita se pune apa la fiert. În timp ce apa fierbe, combinati smântâna, zahărul şi sarea în cratiţă la foc mediu. Se amestecă ocazional 4-5 minute, până când se ridică aburi.

Într-un castron mediu se bat gălbenuşurile de ou cu vanilia pana se omogenizeaza. Se toarnă apoi smântâna fierbinte peste gălbenuşuri, amestecand constant, până când toate crema este încorporată. Se toarnă amestecul în patru boluri.

Se dau bolurile la cuptor pentru 20-30 de până când crema este inchegata. Se lasa la racit si apoi se da la frigider 4-6 ore. Inainte de servire, se presara cate 1 lingura de zahar peste fiecare cremă.

Creme Brulee

Creme Brulee

Pofta buna!

3 comentarii

  1. Danutza Maria

    Ce bine arata

  2. O data am mancat si eu, dar nu arata asa de bine

  3. Fuuuu, vreau si eu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.