Reteta zilei: Cozonac cu fructe uscate

Printeaza

Cozonac cu fructe uscate din: amestec de fructe uscate, coaja de lamaie, coaja de portocala, esenta de rom, zahar pudra, faina, sare, drojdie, ou, pudra de scortisoara, unt, lapte, suc de lamaie, coaja de portocala, martipan.

Cozonac cu fructe uscate

 

Ingrediente:

  • 250g amestec de fructe uscate
  • 50g coaja lamaie si portocala
  • 100ml esenta rom
  • 500g faina
  • 30g zahar pudra
  • 5g sare
  • 10g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 10g pudra de scorțișoara
  • 160g unt moale
  • 260 ml lapte cald
  • Sucul și coaja de la 1 lamaie
  • Coaja de la 1 portocala
  • 1 bucata marțipan

Ingrediente pentru topping:

  • 100g zahar pudra
  • 50g unt nesarat, topit

 

Mod de preparare:

Puneti fructele uscate și coaja intr-o cratita si se adauga romul.

Puneti la fiert la foc mic pana incepe sa fiarba, opriti focul, acoperiti si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

Intr-un bol mare, se adauga faina, sarea, drojdia, zaharul și scorțișoara, apoi se amesteca impreuna.

Se adauga laptele cald, sucul de lamaie si oul peste ingredientele uscate și se amesteca pana cand aluatul este neted, aproximativ 5 minute.

Cozonac cu fructe uscate

Adaugati untul bucatele si amestecati continuu. Strecurati amestecul de fructe pentru a elimina orice lichid.

Adaugati fructele si coaja la aluat. Se amesteca bine pana camd se combina.

Puneti pe o suprafata de lucru tapetata cu faina si modelati.

Adaugati din nou intr-un bol uns cu unt si acoperiti cu folie alimentara.

Lasati sa creasca aproximativ 2-3 ore la temperatura camerei.

Cozonac cu fructe uscate

Impartiti martipanul in 2 bucati, apoi intindeti. Dupa ce aluatul a crecut impartiti in 2 bucati si intindeti.

Adaugati martipanul deasupra, apoi rulati pana obtineti cozonacii.

Puneți aluatul rulat pe o tava unsa si lasati sa creasca la temperatura camerei pana se dubleaza.

Se incalzește cuptorul la 200 ° C.

Cozonac cu fructe uscate

Dati tava la cuptor si coaceti 10 minute, dupa care reduceti temperature la 160 ° C si coaceti pentru inca 35 de minute.

Scoateti din cuptor si lasati sa se odihneasca 10 minute in tava.

Topiți untul si turnati peste cozonaci.

Presarati zahar pudra.

Cand s-a racit complet, se taie și se servește.

Cozonac cu fructe uscate

Cozonac cu fructe uscate

Cozonac cu fructe uscate

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte tare cozonacul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.