Reteta zilei: Covrigi de casa

Printeaza

Covrigi de casa din: lapte, drojdie, zahar brun, faina, unt, sare, bicarbonat de sodiu, sare grunjoasa.

Covrigi_de_casa_05

Covrigi de casa

 

Ingrediente:

  • 1 cana lapte
  • 1 pachet de drojdie uscata
  • 3 linguri de zahar brun
  • 2 1/4 cupe faina
  • 5 linguri unt nesarat
  • 1 lingurita de sare
  • 1/3 ceasca de bicarbonat de sodiu
  • Sare grunjoasa, dupa gust

 

Mod de preparare:

Incalziti laptele intr-o cratita mica. Se toarna intr-un bol mediu si se presara drojdia. Lasati sa se inmoaie aproximativ 2 minute. Se adauga zahar brun si 1 ceasca de faina. Se topesc 2 linguri de unt si se aadauga in amestec.

Covrigi_de_casa

Adauga 1 ¼ cesti de faina ramasa si sarea, apoi framantati pana obtineti un aluat lipicios. Formati aluatul rotund, puneti intr-un bol si lasati sa creasca aproximativ 1 ora. Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie de copt. Impartiti aluatul in 6 parti egale. Intindeti fiecare bucata de aluat si formati cate un covrig.

Covrigi_de_casa_02

Dizolvati bicarbonatul de sodiu in 3 cani de apa calda intr-un vas. Ungeti fiecare covrig cu acest amestec, presarti sare grunjoasa si asezati in tava. Coaceti 10 – 12 minute. Se topeste restul de unt si ungeti covrigii copti. Lasati sa se raceasca si serviti.

Covrigi_de_casa_03

Covrigi de casa

Covrigi_de_casa_04

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Arata foarte bine covrigii astia

  2. Dida Georgescu

    Vreau si eu niste covrigi din astia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.