Reteta zilei: Covrigei de casa

Printeaza

Covrigei de casa din: apa calda, zahar, sare, drojdie uscata, faina, unt, ulei, apa, bicarbonat, galbenus.

 

Ingrediente:

  • 1 1/2 cani de apa calda
  • 1 lingura zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 1 pachet drojdie uscata
  • 4 1/2 cani faina
  • 4 linguri unt, topit si racit usor
  • Ulei
  • 10 cani de apa
  • 2/3 ceasca de bicarbonat de sodiu
  • 1 galbenus batut cu 1 lingura apa
  • Sare

Mod de preparare:

Combinati 1 jumatate cana de apa calda, zahar si 2 lingurite de sare intr-un bol de mixer.

Se amesteca pana cand zaharul si sarea se dizolva.

Se presara drojdie si se lasa sa stea pana cand incepe sa infloreasca, aproximativ 5 minute.

Se adauga untul topit si faina.

Covrigei_de_casa_06

Se amesteca la viteza mica, pana cand sunt bine combinate.

Framantati bine. Puneti intr-un bol uns cu ulei si lasati la dospit 1 ora, pana se dubleaza in dimensiune.

Se incalzeste cuptorul la 200C. In 2 tavi asezati hartie de copt.

Covrigei_de_casa_07

Se fierbe apa amestecata cu bicarbonat de sodiu.

Intre timp, impartiti aluatul in 8 parti.

Formati covrigii si asezati in tavi.

Covrigei_de_casa_08

Puneti covrigeii, unul cate unul, in apa cu bicarbonat, lasati pentru 30 de secunde si asezati din nou pe foaia de copt.

Se ung cu galbenus, presara cu sare si se dau la cuptor.

Coaceti aproximativ 12-14 minute.

Se lasa sa se raceasca pentru cel putin 5 minute inainte de servire.

Covrigei_de_casa_10

Covrigei de casa

 

Covrigei_de_casa_11

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.