Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos
PrinteazaCotlete de porc cu sos din: cotlete de porc, ceapa, ardei rosu, usturoi, rozmarin, ulei de masline, vin alb, supa de pui, apa, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 cotlete de porc
- 1 ceapa, felii groase
- 1 ardei rosu, taiat fasii groase
- 4 catei de usturoi, zdrobit
- 1 1/2 lingurite de rozmarin proaspat, tocat
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 ceasca de vin alb
- 3 cesti supa de pui
- 1 cana de apa
- sare si piper proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare:
Se clateste cotletul de porc si se usuca cu un prosop. Se presara pe ambele parti cu sare si piper proaspat macinat. Se incalzeste o tigaie mare la foc mare si se adauga 1 1/2 linguri de ulei de masline. Adaugati cotletul de porc si gatiti pe ambele parti pana se rumeneste.
Se adauga 1/2 lingura de ulei de masline in tigaie. Adaugati ceapa, ardei gras si usturoi. Asezonati cu sare si piper negru. Se fierbe la foc mare timp de 3 minute.
Adaugati vin alb si 2 cesti de supa de pui, se amesteca pentru a se combina si se adauga cotletul de porc. Acoperiti tigaia si gatiti la foc mediu timp de 1 ora si 25 de minute.
Intoarceti cotletele de porc, se adauga restul de supa si o cana de apa. Acoperiti si gatiti pentru 30-45 de minute. Serviti cotletele calde.
Cotlete de porc cu sos
Pofta buna!