Reteta zilei: Cotlet de porc cu sos de ciuperci
PrinteazaCotlet de porc cu sos de ciuperci din: cotlete de porc, sare, piper, ulei, lapte batut, unt, faina, boia de ardei dulce, ciuperci.
Ingrediente:
- 4 cotlete de porc
- Sare și piper
- Ulei vegetal pentru prajit
- lapte batut
- 4 linguri de unt
- 3 linguri faina
- 2 cani de lapte
- 2 lingurite boia de ardei dulce
- 1 ½ – 2 cuburi de carne de vita
- piper
- 300 g ciuperci, feliate
- Sare dupa gust
Mod de preparare:
Se presara cotletele de porc pe ambele parti cu vsare si piper. Se toarna lapte batut intr-un bol.
Se toarna putina faina pe o farfurie mare. Dati fiecare cotlet prin lapte si prin faina si dati la frigider pentru cel putin 15 minute.
Se incalzeste ulei vegetal intr-o tigaie. Adaugati cotletele de porc si prajiti aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte. Transferati pe o farfurie si pastrati deoparte.
Se topeste untul in tigaie, apoi se adauga laptele, boia de ardei, cuburile de vita, piper si amestecati bine. Se lasa la foc mic.
Adaugati ciupercile si continuati sa fierbeti, amestecand ocazional, timp de 3 minute. Adaugati sare si piper dupa gust.
Adaugati cotlete si mai gatiti cateva minute. Serviti imediat.
Cotlet de porc cu sos de ciuperci
Pofta buna!
Bravo! Imi place cum ti-a iesit cotletul de porc!