Reteta zilei: Cotlet de porc cu sos de ciuperci

Printeaza

Cotlet de porc cu sos de ciuperci din: cotlete de porc, sare, piper, ulei, lapte batut, unt, faina, boia de ardei dulce, ciuperci.

Cotlet de porc cu sos de ciuperci

Cotlet de porc cu sos de ciuperci

Ingrediente:

  • 4 cotlete de porc
  • Sare și piper
  • Ulei vegetal pentru prajit
  • lapte batut
  • 4 linguri de unt
  • 3 linguri faina
  • 2 cani de lapte
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • 1 ½ – 2 cuburi de carne de vita
  • piper
  • 300 g ciuperci, feliate
  • Sare dupa gust

 

Mod de preparare:

Se presara cotletele de porc pe ambele parti cu vsare si piper. Se toarna lapte batut intr-un bol.

Se toarna putina faina pe o farfurie mare. Dati fiecare cotlet prin lapte si prin faina si dati la frigider pentru cel putin 15 minute.

Cotlet de porc cu sos de ciuperci

Se incalzeste ulei vegetal intr-o tigaie. Adaugati cotletele de porc si prajiti aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte. Transferati pe o farfurie si pastrati deoparte.

Cotlet de porc cu sos de ciuperci

Se topeste untul in tigaie, apoi se adauga laptele, boia de ardei, cuburile de vita, piper si amestecati bine. Se lasa la foc mic.

Adaugati ciupercile si continuati sa fierbeti, amestecand ocazional, timp de 3 minute. Adaugati sare si piper dupa gust.

Cotlet de porc cu sos de ciuperci

Adaugati cotlete si mai gatiti cateva minute. Serviti imediat.

Cotlet de porc cu sos de ciuperci

Cotlet de porc cu sos de ciuperci

Cotlet de porc cu sos de ciuperci

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bravo! Imi place cum ti-a iesit cotletul de porc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.