Reteta zilei: Copanele de pui crispy cu sos sriracha

Printeaza

Copanele de pui crispy cu sos sriracha din: copanele de pui, faina, amidon, bere, usturoi, piper cayenne, fulgi de porumb, ulei, sare, piper, faina si sos sriracha.

 

Ingrediente:

Copanele de pui crispy cu sos sriracha

  • 8 copanele de pui
  • 1 cană făină
  • 1 lingura amidon
  • 1 1/4 ceasca bere
  • 3/4 lingurita praf de usturoi
  • 1/4 lingurita piper cayenne
  • 4-5 cupe fulgi de porumb
  • Ulei
  • Sare și piper
  • 1 cană faina
  • Sos sriracha

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 400 grade F. Se toarnă în fulgii de porumb intr-o punga de plastic cu inchidere zip.

Folosiți un ciocan si pisati fulgii in bucati mici.

Într-un bol mediu, amestecati berea, făina, amidonul, 1 lingurita de sare, praful de usturoi, piperul pana la omogenizare.

Copanele de pui crispy cu sos sriracha

Se toarnă fulgii de porumb zdrobiti într-un alt castron.

Spalati bine copanele de pui, inmuiati in amestecul omogen, dati prin fulgi de porumb.

Pulverizati pe o foaie de copt ulei si puneti bucatile de pui pe foaie.

Se pulverizează putin ulei si pe partea de sus a bucatilor de pui. Dati la cuptor si coaceti pentru 40-45 de minute.

Copanele de pui crispy cu sos sriracha

Se presara apoi carnea de pui cu sare si piper dupa gust.

Serviti fierbinte cu sos sriracha.

Copanele de pui crispy cu sos sriracha

Copanele de pui crispy cu sos sriracha

Copanele de pui crispy cu sos sriracha

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pui in crusta cu cartofi prajiti

Pui in crusta cu cartofi prajiti din: copane, faina, ou, ulei, chili, malai. Ingrediente: 8 buc. copane de pui întregi, taiate in două 75 g făină 1 ou, bătut 35 g condiment pentru fajita 1/2 linguritâ praf de chilii 75 g mălai 100 ml ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit   Mod de preparare: Incinge cuptorul […]

 

Pui invelit in praz

Pulpe de pui in crusta de arahide si ghimbir

Pulpe de pui in crusta de arahide si ghimbir din: ciocănele de pui, ghimbir măcinat, usturoi, sare de mare, piper măcinat, ulei, ou, faina, malai, praf de copt, arahide tocate. Ingrediente: 8 ciocănele de pui 1 linguriţă ghimbir măcinat 3 căţei de usturoi tocaţi 1 linguriţă sare de mare 1 praf piper măcinat ulei pentru prăjit 1 albuş 75 g făină […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

4 comentarii

  1. multumesc ca ai pus aceasta reteta, imi plac mult copanelele de pui crispy si da, da si sosul sriracha e bun 🙂

  2. Fac si eu niste copanele de pui crispy, arata foarte bine

  3. Foarte bune au iesit copanelele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.