Reteta zilei: Conserve si muraturi
PrinteazaReteta zilei: Ceapa rosie murata cu fulgi de chili
Ceapa rosie murata cu fulgi de chili din: ceapa rosie, otet, zahar, sare, cuisoare, dafin, seminte de mustar, seminte de cardamom, fulgi de chili. Ingrediente: 1 ceapă roșie ¾ ceasca oțet 3 linguri de zahăr sare 7 cuișoare 1 frunză de dafin ⅛ linguriță semințe de muștar ⅛ linguriță semințe de cardamom ⅛ linguriță fulgi […]
Reteta zilei: Mix de muraturi
Mix de muraturi din: ridiche, ceapa, morcovi, otet, apa, usturoi, fulgi de ardei, seminte de coriandru, sare de mare, seminte de mustar, piper. Ingrediente: 1 legatura ridichi 1 ceapă roșie 2 morcovi ⅓ ceasca oțet ½ ceasca apă 3 lingurițe de usturoi 3 lingurițe fulgi de ardei 1 linguriță semințe de coriandru 3 linguri sare […]
Reteta zilei: Ceapa rosie marinata
Ceapa rosie marinata din: ceapa rosie, otet, suc de lime, apa, zahar, sare, usturoi, piper, dafin. Ingrediente: 1 ceapă roșie 3/4 cana otet 1/4 cana suc de lime 1/2 cana apă 3 lingurite zahăr 1 lingurita sare 1 catel usturoi, ușor zdrobit 8-10 boabe de piper 1/4 linguriță piper negru 2 frunze de dafin Mod […]
Gem traditional de prune
Gem traditional de prune din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie Mod de preparare: Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a doua […]
Reteta zilei: Compot de caise
Compot de caise din: caise uscate, ghimbir, iaurt. Ingrediente: 350gr caise uscate 4 cm radacina ghimbir, tocat 200gr iaurt Mod de preparare: Acoperiti caisele cu apa clocotita si lasati departe peste noapte. Adaugati amestecul intr-o tigaie, adaugati ghimbirul si aduceti la fierbere. Reduceti focul si fierbeti 10 minute. Scurgeti printr-o strecuratoare […]
Conserve si muraturi
Savurati!