Reteta zilei: Conopida gratinata cu sos iute
PrinteazaConopida gratinata cu sos iute din: conopida, lapte, faina de orez, praf de usturoi, sare, unt, sos iute si telina.
Ingrediente:
- 1 conopida
- 1 cana lapte
- 1/2 cana faina de orez
- 1 lingura praf de usturoi
- 1/2 lingura sare
- 1 bucata unt
- 1 Ceasca sos iute
- tulpini de telina pentru servire
pentru dressing:
- o cana alune caju
- o cana apa
- sucul de la o lamaie
- 3/4 cana seminte de canepa
- 2/3 usturoi
- o lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 1/4 cana ulei de masline
- patrunjel
- busuioc
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 250C de grade. Rupeti conopida in buchetele mici. Combina laptele, faina, sarea, praful de usturoi intr-un castron și se amesteca bine. Dati fiecare buchetel in amestecul de lapte si puneti pe o hartie de copt in cuptor.
Gatiti pentru aproximativ 20-25 de minute. In timp ce conopida este in cuptor se topeste untul. Se amesteca untul topit si cu sosul iute.
Se prepara dressingul: Se amesteca toate ingredientele intr-un blender pana se transforma in pasta. Conopida gratinata se lasa sa se raceasca 2-3 minute dupa care se serveste impreua cu dressingul si tulpinile de telina.
Conopida gratinata cu sos iute
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete cu conopida
- conopida retete
eu as incerca niste conopida gratinata dar cu sos dulce, nu-mi place sa mananc iute
Nu prea imi place conopida asta gratinata
Si aia din poza de langa conopida e telina apio, nu-i asa?
Foarte buna conopida gratinata, si sosul imi place, dar este prea iute pentru gustul meu