Reteta zilei: Compot de rubarba

Printeaza

O reteta racoritoare si energizanta cu o planta- minune!  Rubarba este saraca in calorii (are doar 16 Kcal la 100g petiol). In schimb, este bogata in fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitamine (mai ales Vitamina C).

Rubarba este potrivita la tratarea anemiilor, este digestiva si antiinflamatoare. Gustul acrisor al rubarbei o face potrivita pentru acrirea ciorbelor. In acelasi timp este foarte racoritoare, fiind preferata pentru deserturile din zilele calduroase de vara.

Compot de rubarba

Ingrediente:

  • 2-3 tulpini de rubarba (revent, rabarbar, rubarbura);
  • un litru de apa;
  • miere (sau zahar, sirop de artar)

 

 

 

Mod de preparare:

Se spala si se curata rubarba (pielita subtire se curata cu un cutit); se taie in bucati de 5 cm si se fierb 10 minute in apa. Zaharul (mierea sau siropul de artar) se pune in ultimul minut de fierbere si se amesteca pana cand s-a topit.

Compot_de_rubarba_02

Se poate strecura compotul, pentru a se consuma doar zeama, dar mineralele continute in tulpina de rubarba sunt benefice organismului. De aceea, ideal ar fi ca tulpinile fierte sa fie trecute prin blender si puse inapoi in compot.

Compot_de_rubarba_03

Compotul are gust placut: dulce- acrisor, foarte racoritor in zilele toride de vara; consumat fierbinte, energizeaza si incalzeste organismul pe timpul iernii sau toamnei.

Compot_de_rubarba_05

Compot de rubarba

Compot de rubarba

Pofta bună!

Incoming search terms:

  • compot de rubarba
  • compot de rubarba pentru iarna
  • compot de rabarbar
  • compot de rubarba reteta
  • compot de rubarba cu miere

4 comentarii

  1. Cat zahar la 3 fire de rabarbar?
    Mierea nu cred ca e recomandata pentru a fi fiarta.

  2. Si n-ai turbat dupa ca ai consumat acest compot facut dupa reteta ta?!!!!!!!!!!!!!!

  3. Bianca Varlan

    Eu asa fac compotul de rubarba:

    ingrediente:

    – în jur de 25 tije de rubarbă
    – 1,5 l apă
    – 8 linguri cu zahăr
    – 1 baton de vanilie sau esenţă de vanilie
    – o lămâie lămâie
    – mentă (opţional)

    Mod de preparare:

    Se curăţă tijele de rubarbă, se spală bine şi se taie în bucăţi de 3-4 cm.

    Separat, într-un vas, se pune la fiert apa cu zahărul, se adaugă vanilia, iar când dă în clocot, bucăţelele de rubarbă. Lăsăm să fiarbă în clocot 2-3 minute, apoi dăm deoparte şi adaugăm din sucul de lămâie după gust, opţional se adaugă şi menta.

    Compotul se serveşte ca atare după ce s-a răcit.

  4. Foarte bun compotuld e rubarba

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.