Reteta zilei: Compot de caise

Printeaza

Compot de caise din: caise uscate, ghimbir, iaurt.

Compot de caise

Ingrediente: 

  • 350gr caise uscate
  • 4 cm radacina ghimbir, tocat
  • 200gr iaurt

 

 

 

 

Mod de preparare:

Acoperiti caisele cu apa clocotita si lasati departe peste noapte.

Compot de caise
Adaugati amestecul intr-o tigaie, adaugati ghimbirul si aduceti la fierbere.

Reduceti focul si fierbeti 10 minute.

Scurgeti printr-o strecuratoare fina, aruncati ghimbirul si pastrati caisele.

Compot de caise
Serviti compotul cald sau rece cu iaurt.

Compot de caise

 

Compot de caise

 

Compot de caise

 

Pofta buna!

 


 

 

poate iti place si:

Compot de cartofi dulci cu sirop aromat

Compot de piersici cu capsuni

Compot de piersici cu capsuni din: piersici, capsuni, zahar. Ingrediente: 2 kg piersici 200 g căpşuni zahăr 3 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli piersicile şi le opăreşti până se crapă coaja. Le descojeşti, îndepărtezi sâmburii şi le tai în jumătate. Pui în fiecare bucată câte o jumătate de căpşună şi aşezi fructele […]

Compot_de_ananas_cu_cirese

Compot de ananas cu cirese

Compot de ananas cu cirese din: ananas, cirese, zahar, menta. Ingrediente: 1 ananas mare 100 g cireşe zahăr frunze de mentă     Mod de preparare: Cureţi ananasul, îl tai felii şi îndepărtezi mijlocul tare. Speli cireşele, le scoţi sâmburii şi le tai bucăţi. Pui fructele, cu câteva frunze de mentă, în borcane de 800 de […]

Compot de cireşe

Compot de cirese dulci

Compot de cirese dulci din: cirese, apa, zahar. Ingrediente: 2 kg cireşe 2 l apă 750 g zahăr 5-6 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli cireşele, le rupi codiţele şi le aşezi în borcane de 800 de grame. Pui în fiecare borcan câte 3 linguri de zahăr şi una de zahăr vanilat. Torni […]

 

Compot de mere cu stafide

Compot racoritor de mere

Compot racoritor de mere din: mere, zahar, apa, coaja de lamaie. Ingrediente: 2 mere 100 g zahăr un pahar apă puţţină coajă de lămâie   Mod de preparare: Zahărul şi apa, puse în cratiţă, se fierb piână se obţine un sirop gros, apoi se adaugă merele, curăţate de coajă şi de sâmburi, tăiate felii. Când […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.