Reteta zilei: Clatite cu sirop de artar si fructe de padure

Printeaza

Clatite cu sirop de artar si fructe de padure din: apa, oua, sirop de artar, sare, ulei de masline, vanilie, coaja de portocale, faina de migdale, fructe de padure, praf de copt.

Poate te intereseaza si Clatite cu frisca si capsuni

Clatite_cu_sirop_de_artar_si_fructe_de_padure_05

Ingrediente:

  • ¼ cană de apă
  • 2 oua
  • 2 linguri sirop de arțar
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 1 ½ cesti faina de migdale
  • 1 cana fructe de padure, dupa preferinta
  • ½ linguriță praf de copt
  • unt, ulei de nucă de cocos sau ulei

Mod de preparare:

Într-un bol mediu, amestecati ouă, apă, ulei, sirop de arțar, sare, coaja de portocala și vanilie.

Incorporati praf de copt, făina si jumatate din fructele de padure.

Clatite_cu_sirop_de_artar_si_fructe_de_padure

Se încălzește o tigaie, se adauga unt, ulei de nuca de cocos sau ulei si se toarna aluat cat sa se formeze clatite uniforme.

Clatite_cu_sirop_de_artar_si_fructe_de_padure_02

Rumeniti pe ambele parti.

Clatite_cu_sirop_de_artar_si_fructe_de_padure_03

Dupa ce ati terminat toate clatitele, se pun una peste alta, se toarna sirop de artar si se presara fructele de padure ramase, apoi se servesc.

Clatite_cu_sirop_de_artar_si_fructe_de_padure_05

Clatite cu sirop de artar si fructe de padure

Clatite_cu_sirop_de_artar_si_fructe_de_padure_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Clatite cu smochine si fistic

Clatite cu smochine si fistic

Clatite cu smochine si fistic din: faina de hrisca, lapte, unt, oua, zahar, sare, smochine, gorgonzola, rom, miere, piper, fistic. Ingrediente Pentru clatite:  2/3 ceasca făina de hrișcă 1 ceasca lapte 3 1/2 linguri de unt, topit 3 ouă 1 lingurita zahar sare Pentru smochine: 9 smochine 150 g gorgonzola rom miere sare piper Ingrediente topping-uri: […]

Clatite sarate cu spanac si ciuperci

Clatite sarate cu spanac si ciuperci din: clatite, spanac, telemea, ciuperci, unt. Ingrediente: 12 clătite sărate 600 g spanac 10 ciuperci proaspete 200 g telemea 100 g unt   Mod de preparare: Spanacul se pune la călit în untul topit. Când s-a înmuiat, se adaugă ciupercile tăiate mărunt. Se lasă 10-15 minute, cât să se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Imi afc cu ochiul clatitele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.