Reteta zilei: Clatite cu dovlecei

Printeaza

Clatite cu dovlecei din: faina, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, ou, iaurt, unt topit, dovlecel, apa, lapte, sirop de artar.

Clatite cu dovlecei

Clatite cu dovlecei

Ingrediente:

  • ½ cana făină
  • 3 linguri zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • ¼ lingurițe bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurița sare
  • 1 ou
  • ½ cana iaurt
  • 2 linguri unt topit
  • 1 dovlecel ras
  • ½ căna apă sau lapte
  • sirop de artar, pentru servire

Mod de preparare:

Preîncălziți o tigaie antiaderentă la foc mediu.

Amestecati ingredientele uscate împreună si pastrati deoparte.

Clatite cu dovlecei

Într-un bol separat, bateți oul cu iaurtul și untul topit. Combinați ingredientele uscate și umede și amestecați până când sunt combinate. Incorporati dovlecelul ras. Adăugați apă sau lapte si omogenizati.

Clatite cu dovlecei

Formati clatite in tigaie si gatiti aproximativ 5 minute pe fiecare parte.

Serviti cu sirop de artar.

Clatite cu dovlecei

Clatite cu dovlecei

Clatite cu dovlecei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.