Reteta zilei: Ciuperci umplute cu branza si spanac

Printeaza

Ciuperci umplute cu branza si spanac din: ciuperci, usturoi, ceapa, ulei de masline, spananc, ricotta, rosii, busuioc, sare, piper, pesmet, parmezan.

Poate te intereseaza si:

 

Ciuperci_umplute_cu_branza_si_spanac_08

Ciuperci umplute cu branza si spanac

Ingrediente:

  • 2 ciuperci mari
  • 2 catei de usturoi
  • ½ ceapa, feliata
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 240gr spanac baby
  • 2 linguri de brânză ricotta
  • ½ ceașcă roșii, tocate
  • 1-2 linguri de busuioc tocat
  • sare și piper dupa gust
  • ¼ cană pesmet
  • ¼ cană parmezan ras

Mod de preparare:

Curatati si spalati ciupercile. Se taie ceapa felii subtiri. Curatati si zdrobiti usturoiul. Se taie busuiocul bucăți mici. Preîncălziți cuptorul la 170C.

Ciuperci_umplute_cu_branza_si_spanac

Incalziti o tigaie, adaugati 2 linguri de ulei de măsline. Adăugați ceapa și usturoiul și gatiti la foc mediu, aproximativ 5 minute.

Ciuperci_umplute_cu_branza_si_spanac_03

Incorporati spanacul. Gătiti câteva minute si oriti focul. Adăugați branza, roșiile și busuiocul, apoi se amestecă pentru a se combina toate ingredientele în tigaie. Adăugați sare și piper după gust.

Ciuperci_umplute_cu_branza_si_spanac_04

Asezati ciupercile intr-o tava unsa si umpluti cu amestecul din tigaie. Presarati parmezan si pesmet. Stropiti cu restul de ulei.

Ciuperci_umplute_cu_branza_si_spanac_05

Dati la cuptor timp de aproximativ 20 de minute. Lasati sa se raceasca, apoi serviti.

Ciuperci_umplute_cu_branza_si_spanac_06

Ciuperci umplute cu branza si spanac

Ciuperci_umplute_cu_branza_si_spanac_08

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Bune ciupercile astea, dar de unde le-ai gasit asa de mari?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.