Reteta zilei: Ciuperci umplute cu bacon

Printeaza

Ciuperci umplute cu bacon din: ciuperci, bacon, usturoi, ceapa verde, coriandru, patrunjel, branza cheddar, parmezan, pesmet, sare, piper, ulei de masline, sherry.

Ciuperci_umplute_cu_bacon_06

Ciuperci umplute cu bacon

Ingrediente: 

  • 300 g ciuperci întregi
  • 3-4 felii de bacon tocat
  • 2 catei de usturoi tocat
  • 2 tulpini de ceapa verde tocata
  • 1 mână de coriandru sau patrunjel
  • 1/3 ceasca de branza Cheddar rasa
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1/3 ceașcă pesmet
  • sare si piper, dupa gust
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri sherry

Mod de preparare:

Spalati si curatati ciupercile. Tocati tulpinile.

Ciuperci_umplute_cu_bacon
Într-o tigaie mare gatiti baconul până devine crocant.

Ciuperci_umplute_cu_bacon_02

Adaugati ciupercile tocate, usturoi și sotati pentru aproximativ 30 de secunde. Se adaugă pesmet și ceapă și se condimentează cu strop de sare și piper. Opriți focul și puneti umplutura intr-un bol de dimensiuni medii.

Ciuperci_umplute_cu_bacon_03

Lasati să se răcească timp de 10 minute, apoi adaugati brânză Cheddar și parmezan. Amestecati bine.

Ciuperci_umplute_cu_bacon_04

Preincalziti cuptorul la 180 ° C. Într-un castron mare, se amestecă ulei de măsline și sherry împreună. Adaugati in ciupercile curatate, apoi umpleti ciupercile cu amestecul de bacon. Asezati intr-o tava de copt.

Ciuperci_umplute_cu_bacon_05

Coaceti timp de 20 de minute. Serviti calde.

 

Ciuperci_umplute_cu_bacon_06

Ciuperci umplute cu bacon

Ciuperci_umplute_cu_bacon_06

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.