Reteta zilei: Ciuperci cu mere si struguri (muraturi)

Printeaza

O reteta de ciuperci cu mere si struguri din: ciuperci, strugure, mere, morcov, usturoi, otet, apa, zahar, sare, boabe de piper si condimente pentru muraturi.

Ciuperci cu mere si struguri

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci
  • 2 ciorchini de strugure
  • 3 mere
  • 1 morcov
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 500 ml oţet
  • 1,5 l apă
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 1 linguriţă cu sare mare
  • boabe de piper
  • 1 plic amestec de condimente pentru murături

 

 

Mod de preparare:

Curăţă ciupercile şi pune-le la fiert în apă cu un praf de sare. Adună spuma şi lasă-le să fiarbă până se înmoaie (cam 15 minute).

Ciuperci_cu_mere_si_struguri

Separat, spală me­rele, şterge-le cu un şervet şi scobeşte-le cu o linguriţă. Dacă ţi se pare complicat, taie-le cubuleţe.

Ciuperci_cu_mere_si_struguri_02

Aşazăm borcane straturi de ciuperci, rondele de morcovi, cubuleţe de măr, boabe de strugure şi felii de usturoi. Toarnă în borcane apa fiartă cu oţetul, sarea, zahărul şi boabe de piper şi amestecul de murături şi completează după trei ore. Pune deasupra ulei. Leagă borcanele şi păs- trează-le în cămară.

Ciuperci_cu_mere_si_struguri_03

Ciuperci cu mere si struguri

Ciuperci cu mere si struguri

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Sa-mi faci si mie 2 borcane 😛

  2. O sa incerc reteta asta de muraturi, sa vad ce iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.