Reteta zilei: Ciorbă de pui a la grec

Printeaza

O reteta de ciorba de pui a la grec din: pui, bors, smantana, morcovi, ceapa, ulei, rosii, ardei, porumb, cartofi, telina, patrunjel, leustean, piper negru si sare.

Ciorbă de pui a la grec

Ingrediente:

  • 1 pui mai mic
  • 500 ml borş
  • 100 g smântână
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 50 ml ulei
  • 4 roşii
  • 2 ardei
  • 2-3 linguriţe porumb
  • 2-3 cartofi
  • 1 ţelină mică
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2-3 frunze leuştean
  • piper negru măcinat şi boabe
  • sare

Mod de preparare:

Cureţi şi speli bine puiul. Separat, cureţi şi speli toate zarzavaturile, le toci mărunt sau le dai pe râzătoare, ca pentru ciorbă, şi le căleşti timp de 3-4 minute în puţin ulei, doar cât să se înmoaie.

Ciorba_de_pui_a_la_grec_02

Tai puiul în bucăţi mai mici şi le căleşti împreună cu zarzavatu­rile. Adaugi apoi apă fierbinte, sare şi piper după gust.

Ciorba_de_pui_a_la_grec_03

Clocoteşti borşul într-o oală, împreună cu câteva frunzuliţe de pătrunjel, câteva boabe de piper negru şi îl torni în oala cu pui, adaugi şi cartofii, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. La final, adaugi leuştean tocat mărunt şi smântână.

Ciorba_de_pui_a_la_grec_04

Ciorbă de pui a la grec

Ciorbă de pui a la grec

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.