Reteta zilei: Ciorbă de pui a la grec
PrinteazaO reteta de ciorba de pui a la grec din: pui, bors, smantana, morcovi, ceapa, ulei, rosii, ardei, porumb, cartofi, telina, patrunjel, leustean, piper negru si sare.
Ingrediente:
- 1 pui mai mic
- 500 ml borş
- 100 g smântână
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 50 ml ulei
- 4 roşii
- 2 ardei
- 2-3 linguriţe porumb
- 2-3 cartofi
- 1 ţelină mică
- 1 legătură pătrunjel
- 2-3 frunze leuştean
- piper negru măcinat şi boabe
- sare
Mod de preparare:
Cureţi şi speli bine puiul. Separat, cureţi şi speli toate zarzavaturile, le toci mărunt sau le dai pe râzătoare, ca pentru ciorbă, şi le căleşti timp de 3-4 minute în puţin ulei, doar cât să se înmoaie.
Tai puiul în bucăţi mai mici şi le căleşti împreună cu zarzavaturile. Adaugi apoi apă fierbinte, sare şi piper după gust.
Clocoteşti borşul într-o oală, împreună cu câteva frunzuliţe de pătrunjel, câteva boabe de piper negru şi îl torni în oala cu pui, adaugi şi cartofii, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. La final, adaugi leuştean tocat mărunt şi smântână.
Ciorbă de pui a la grec
Pofta buna!