Reteta zilei: Ciorba de perisoare

Printeaza

O reteta de ciorba de perisoare din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa, ardei rosii, bulion, zeama de varza, vegeta, patrunjel, leustean, sare, carne tocata, orez, sare si oua.

Ciorba de perisoare

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 2 cepe
  • 2 ardei rosii
  • 1 cana bulion sau 2-3 rosii
  • 250 ml zeama de varza sau bors
  • 1 lingurita vegeta
  • patrunjel
  • leustean
  • sare

pentru perisoare:

  • 600g carne tocata amestec
  • 100g orez cu bob lung
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua

 

Mod de preparare:

Legumele se spala, se toaca marunt sau se dau pe razatoare si se pun la  fiert pentru 15 minute. Cat timp fierb legumele se pregatesc perisoarele. Carnea se amesteca bine si se framanta cu ouale, sarea si  orezul care inainte a fost spalat si uscat.

Ciorba_de_perisoare

Cu mainile umede se formeaza perisoarele, dupa care se adauga una cate una in supa, pe toata suprafata oalei. Se fierb 15-20 minute pana cand perisoarele ies la suprafata. Supa se mai spumeaza din cand in cand.

Ciorba_de_perisoare_06

Se pune  bulionul si apoi zeama de varza sau borsul, se mai da putin in clocot, dupa care se  presare patrujelul si/sau leusteanul, vegeta si sare daca mai este nevoie.

Ciorba_de_perisoare_15

Ciorba de perisoare

 

Ciorba de perisoare

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ciorba de perisoare cu bulion

5 comentarii

  1. Da, asa imi place si mie

  2. Ce delicios arata!

  3. Prezentarea este de nota 10 :). Incerc aceasta ciorba de perisoare 🙂

  4. Azi fac si eu o ciorba de perisoare

  5. Ce-mi place ciorba de perisoare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.