Reteta zilei: Ciocanele de curcan la cuptor

Printeaza

Ciocanele de curcan la cuptor din: ciocanele de curcan, usturoi, sare, cimbru, coaja de lamaie, piper, ulei de masline, ulei.

Poate te itnereseaza si Chiftelute de curcan in sos de cocos

Ciocanele_de_curcan_la_cuptor_07

Ingrediente:

  • 2 ciocanele de curcan
  • 6 catei de usturoi, decojit
  • 1/4 ceasca de sare
  • 1 lingura cimbru tocat
  • coaja de la 1 lamaie
  • piper proaspăt măcinat
  • 4 cani ulei de măsline
  • 4 cani ulei

 

 

Mod de preparare:

Amestecati impreuna intr-un bol sare cu 4 catei de usturoi, cimbrul și coaja de lamaie.

Ciocanele_de_curcan_la_cuptor

Adaugati piper si apoi asezonati ciocanelele de curcan. Lasati sa stea timp de 30 minute.

Ciocanele_de_curcan_la_cuptor_02

Se incalzeste cuptorul la 160C. Puneti apoi carnea intr-o cratita si acoperiti cu amestec de uleiuri.

Adaugati si restul de usturoi.

Ciocanele_de_curcan_la_cuptor_03

Dati la cuptor timp de 2 ore si intoarceti la fiecare 30 de minute.

Scoateti din cuptor si serviti la temperatura camerei cu garnitura, dupa preferinta.

Ciocanele_de_curcan_la_cuptor_05

Ciocanele de curcan la cuptor

Ciocanele_de_curcan_la_cuptor_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta friptura de curcan la tava

Friptura de curcan la cuptor

Friptura de curcan la cuptor din: curcan, unt, portocale, supa de pasare, sare, piper. Ingrediente: 1 curcan de 6-8 kg 120 g unt moale 3 portocale 1,5 litri supa de pasare sare piper   Mod de preparare: Se curaţa pasarea foarte bine, se taie gâtul si se îndeparteaza maruntaiele, care se taie marunt. Se asaza pasarea în tava de […]

 

Curcan la cuptor cu cimbru si lamaie

Curcan la cuptor cu cimbru si lamaie din: curcan, unt, cimbru, vin alb, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 curcan de 4,5-5 kg 50 g unt cateva crengute de cimbru 150 ml vin alb zeama de la 1/2 lamaie   Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 4/180°C. Unge curcanul cu unt, presară sare, piper si […]

 

 

Curcan la cuptor cu unt si rozmarin

Curcan la cuptor cu unt si rozmarin din: curcan, ceapa, foi de dafin, coaja de lamaie, rozmarin, lamaie, unt, sare de telina, vin alb sec. Ingrediente: 1 curcan de 4 kg, fara maruntaie 1 ceapa, taiata sferturi 2 foi de dafin coaja rasa de la 1 lamaie si lamaia taiata in doua 4 crengute de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bune copanele de curcan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.